Silkė "Maties" su burokėliais, morkomis ir medumi
Kategorija: Salotos, mišrainės
Ingredientai
- Santa Bremor silkė "Maties": pagal skonį (aš sunaudojau 1 pakuotę)
- burokėliai: 4
- morkos: 2
- alyvuogių aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
- skystas medus: 1 valgomojo šaukšto
- balzaminis actas: 1 valgomojo šaukšto
- rozmarinas: trečdalio arbatinio šaukštelio
- druska: trečdalio arbatinio šaukštelio
- pipirai: trečdalio arbatinio šaukštelio
- Papildomai galima įdėti:
- įvairios sėklos
- feta sūris (jei neruošiate Kūčioms)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia burokėlius ir morkas supjaustykite nedideliais gabaliukais.
2. Tada iš alyvuogių aliejaus, medaus, balzamiko ir prieskonių pasiruoškite padažą, kurį supilkite ant burokėlių.
3. Burokėlius berkite ant kepimo skardos, morkas sudėkite šalia - jas tik apšlakstykite aliejumi ir užberkite šiek tiek druskos.
4. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-40 minučių, kol daržovės suminkštėja.
5. Po to santo bremor silkės gabaliukus įmaišykite į daržoves arba sudėkite ant viršaus.
6. Pagal norus ir pageidavimus galima užbarstyti fetos sūrio bei įvairių sėklų - moliūgų, saulėgrąžų ir panašiai. Skanaus!
JAUTIENOS IR DARŽOVIŲ VĖRINUKAI
Pikantiška silkė
Gardžioji silkė su burokėliais, grybais ir obuoliais
Nerealiai skani Kūčių silkė su morkomis, svogūnais ir razinomis
Kūčios įdomiau: Silkė su apelsinais, poru ir kariu
KALAKUTIENOS JUOSTELĖS SU FETA IR PROVANSO DARŽOVĖMIS
SALOTOS SU ŠPINOKAIS, TUNU IR KIAUŠINIAIS
GRILL VIŠTIENA PIPIRINIAME PADAŽE
Silkė su grybais ir pupelėmis - receptas plinta kaip virusas
Silkė su saulėgrąžomis
Kaip ir kiek laiko reikia virti burokėlius?
Silkė su pomidorais
Silkė su saulėgrąžomis - silkės mėgėjai labai giria tokį paruošimo būdą!
Audronės ruošta silkė - šių metų topas
Kiaulienos iešmeliai orkaitėje
Dovilės silkė su pomidorais plinta kaip virusas
T-bone Steak - jautienos kepsnys su rozmarinu
Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu
MARINUOTI VIŠTIENOS SPARNELIAI
Kokosinė daržovių sriuba su krevetėmis
DARŽOVIŲ IR VIŠTIENOS TROŠKINYS
PIEVAGRYBIŲ KIŠAS
ŠVENTINIAI SUMUŠTINUKAI-UŽKANDUKAI SU SILKE
Keptuvėje kepta silkė alaus tešloje