Apelsininė silkė su svogūnais ir cinamonu

Kategorija: Salotos, mišrainės


Apelsininė silkė su svogūnais ir cinamonu

Paskelbė:
11 Lapkričio 2024

Ingredientai

  • filė iš vienos silkės (naudoju tik pačios išdarinėta silkę)
  • vanduo: 100 mililitrų
  • cukrus: 3 nubrauktų šaukštų
  • 9% actas: 3 šaukštų
  • apelsinai: 1 (vid. dydžio)
  • raudonieji svogūnai: 1 nedidelio (galima keisti baltuoju)
  • rožiniai pipirai: žiupsnio
  • lauro lapai: 2 mažų
  • geltonųjų garstyčių grūdeliai: 1 nubraukto šaukštelio
  • maltas cinamonas: trečdalio arbatinio šaukštelio



Recepto paruošimas

1. Pradėkite nuo to, kad apelsiną kruopščiai nuplaunate ir apšlakstote karštu vandeniu.

2. Silkės filę susmulkinę mažais gabalėliais, švelniai pabarstote cinamonu, kad šis skonis įsigertų į žuvį.

3. Tada vandenį sumaišote su cukrumi, kol jis visiškai ištirpsta, ir tuomet įdedate acto bei pusės apelsino išspaustas sultis.

4. Likusią apelsino pusę supjaustote nestorais pusžiedžiais, kuriuos padalijate į ketvirčius.

5. Svogūną supjaustote plonais griežinėliais.

6. Paruoštą stiklainį pradėkite sluoksniuoti šiais ingredientais: pirmiausia sudedate silkės gabalėlius, tada dedate svogūnų griežinėlius, rožinius pipirus, lauro lapus, garstyčių sėklas ir apelsino gabalėlius.

7. Užpilkite paruoštu marinatu ir laikykite šaldytuve bent vieną parą. Po marinavimo laiko, skanaukite su mėgstama duona ar bulvėmis.

8. Santrauka: "Apelsininė silkė su svogūnais ir cinamonu" yra unikali, skonių deriniais išsiskirianti silkės variacija, kuri patiks tiek tradicinės, tiek modernesnės virtuvės mėgėjams. Saldžiarūgštis apelsinų ir cinamono prieskonis suteikia žuvies patiekalui neįprastą, tačiau malonų poskonį, o paprasti ingredientai leidžia pasimėgauti skaniu bei sveiku užkandžiu.


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: