Greitai marinuota silkė su svogūnais
Kategorija: Salotos, mišrainės
Ingredientai
- Silkės filė: 3 vnt.
- Raudonieji svogūnai: 1 vnt.
- Svogūnai: 1 vnt.
- Svogūnų laiškai: keli
- Druska: pagal skonį
- Pipirai: pagal skonį
- Alyvuogių aliejus: 2 valg. š.
- Citrina: 0,5 vnt.
- Duona: kelios riekės
Recepto paruošimas
1. Silkę supjaustyti nedideliais gabalėliais ir sudėti į dubenį.
2. Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais ar smulkiau ir sudėti prie silkės.
3. Įpilti šiek tiek alyvuogių aliejaus, įspausti citrinos sulčių, pagardinti druska ir pipirais. Išmaišyti. Perkelti dubenėlį į šaldytuvą 30-60 min, kad silkė turėtų laiko pasimarinuoti.
4. Paskrudinti duonos riekeles, kad taptų traškios ir išdėlioti silkę su svogūnais.
5. Svogūnų laiškus smulkiai supjaustyti ir apibarstyti sumuštinius.
Sumuštinis su silke, burokėliais ir svogūnais
Varškės salotos su silke
Silkės mišrainė su burokėliais ir pupelėmis
Silkės mišrainė su marinuotais pievagrybiais, morkomis ir kukurūzais
Grybų salotos su silke
Silkė su pievagrybiais, svogūnais ir majonezu
Kaliaropių ir morkų salotos
Rūkytos vištienos mišrainė su kukurūzais ir ananasais
Vokiška bulvių mišrainė su silke
Salotos su silke ir keptais burokėliais
Burokėlių mišrainė su lęšiais ir silke
Silkė su karamelizuotais svogūnais, balzamiko actu ir rudu cukrumi
Apelsininė silkė su svogūnais ir cinamonu
Mišrainė "Lapės kailis" su silke - originalus Kūčių patiekalas
Silkės ir daržovių salotos su kiaušiniais
Silkė su kiviais, raudonaisiais svogūnais ir majonezu
Grikių salotos - mišrainė su pievagrybiais ir silke
Silkė "Maties" su burokėliais, morkomis ir medumi
Mišrainė su silke, keptais burokėliais, bulvėmis, morkomis ir žirneliais
Gaivios arbūzo salotos su feta
Vištienos salotos su saldžiomis bulvėmis ir jogurtiniu padažu
Mišrainė su silke, kiaušiniais ir morkomis
Silkės salotos/mišrainė su obuoliais ir avokadais
Silkės salotos/mišrainė su obuoliais ir avokadais