Raugintų kopūstų ir žalių burokėlių salotos su avinžirniais

Kategorija: Salotos, mišrainės


Raugintų kopūstų ir žalių burokėlių salotos su avinžirniais

Paskelbė:
01 Lapkričio 2024

Ingredientai

  • Rauginti kopūstai: 2 puodeliai
  • Žalias burokėlis: 1 nedidelis
  • Konservuoti arba virti avinžirniai: 1 puodelis
  • Raudonas svogūnas: 1 vnt.
  • Alyvuogių aliejus: šlakelis
  • Druska, pipirai, kuminas: pagal skonį



Recepto paruošimas

1. Raugintus kopūstus sudėkite į didelį dubenį.

2. Smulkiai sutarkuokite žalią burokėlį ir įmaišykite į kopūstus.

3. Supjaustykite svogūną plonais griežinėliais ir įmaišykite į kopūstų ir burokėlių mišinį.

4. Palikite salotas pastovėti kambario temperatūroje apie 2 valandas, kad burokėlis ir svogūnas galėtų fermentuotis ir susimaišytų skoniai.

5. Po fermentacijos pridėkite avinžirnius ir įberkite prieskonių: druskos, pipirų bei kumino.

6. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, viską išmaišykite ir ragaukite.

7. Santrauka: Šios raugintų kopūstų ir žalių burokėlių salotos yra skanus ir sveikas pasirinkimas tiems, kas nori sustiprinti savo organizmo imunitetą ir virškinimo sveikatą. Rauginti kopūstai ir avinžirniai suteikia baltymų, skaidulų ir vitaminų, o burokėliai papildo geležimi.


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: