BUROKĖLIŲ, MORKŲ, KOPŪSTŲ SALOTOS

Kategorija: Salotos, mišrainės


BUROKĖLIŲ, MORKŲ, KOPŪSTŲ SALOTOS

Paskelbė:
28 Kovo 2019

    • kopūstai: 1 kilogramo (nuvalyto)
    • burokėliai: 500 gramų (nuvalyti, nevirti)
    • morkos: 500 gramų (nuvalytų)
    • česnakas: 1 galvutės
    • 9% actas: 200 mililitrų
    • aliejus: 200 mililitrų
    • cukrus: 100 gramų (kiti deda net 200 gramų, bet man kiek per saldu)
    • druska: 2 arbatinių šaukštelių su kaupu
  1. Iš pradžių daržoves sutarkuokite arba tiesiog supjaustykite šiaudeliais. Aš pati tarkavau naudoma korėjietiškų morkyčių tarka, o kopūstą supjausčiau labai labai plonai specialiu peiliu.
  2. Tuomet supilkite actą, aliejų, cukrų ir druską. Suberkite sukapotą česnaką bei palikite marinuotis parai.
  3. Po vienos paros viskas nusidažo labai gražiai ryškiai raudonai. Skanaujame!
  4. Pastebėjimas: Kai pirmą kartą išgirdau šį receptą, ypač apie žalius tarkuotus burokėlius, iškart labai suabejojau bei suraukiau nosį, pagalvojau, kad tai tikra nesamonė. Bet kai paragavau pas draugę - iškart grįžusi namie puoliau tarkuoti bei marinuot ir rašyti jums receptą. Fantastiško skonio salotos. Pamarinuotas sukemšu į stiklainiukus bei laikau šaldytuve, net nežinau kiek galima laikyti, nes visada būna greit suvalgomos.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: