BUROKĖLIŲ, MORKŲ, KOPŪSTŲ SALOTOS
Kategorija: Salotos, mišrainės
- kopūstai: 1 kilogramo (nuvalyto)
- burokėliai: 500 gramų (nuvalyti, nevirti)
- morkos: 500 gramų (nuvalytų)
- česnakas: 1 galvutės
- 9% actas: 200 mililitrų
- aliejus: 200 mililitrų
- cukrus: 100 gramų (kiti deda net 200 gramų, bet man kiek per saldu)
- druska: 2 arbatinių šaukštelių su kaupu
- Iš pradžių daržoves sutarkuokite arba tiesiog supjaustykite šiaudeliais. Aš pati tarkavau naudoma korėjietiškų morkyčių tarka, o kopūstą supjausčiau labai labai plonai specialiu peiliu.
- Tuomet supilkite actą, aliejų, cukrų ir druską. Suberkite sukapotą česnaką bei palikite marinuotis parai.
- Po vienos paros viskas nusidažo labai gražiai ryškiai raudonai. Skanaujame!
- Pastebėjimas: Kai pirmą kartą išgirdau šį receptą, ypač apie žalius tarkuotus burokėlius, iškart labai suabejojau bei suraukiau nosį, pagalvojau, kad tai tikra nesamonė. Bet kai paragavau pas draugę - iškart grįžusi namie puoliau tarkuoti bei marinuot ir rašyti jums receptą. Fantastiško skonio salotos. Pamarinuotas sukemšu į stiklainiukus bei laikau šaldytuve, net nežinau kiek galima laikyti, nes visada būna greit suvalgomos.
Kiaušinius dažome natūraliai
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Šventėms – tortas „Snickers“
Rauginti kopūstai pagal Darių ir Karoliną
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Atradau trąšas, kurios nieko nekainavo, o prikėlė net silpniausius augalus
JAUTIENOS STEIKAS SU ČESNAKINIU SVIESTO PADAŽU
Naudingi patarimai apie daržoves
BARBECUE PADAŽAS | RECEPTAS
Spalvotos kopūstų salotos
Kopūstų blyneliai
Burokėlių sriuba su džiovintais obuoliais
Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai
Šašlykai greituoju būdu..
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU GRYBAIS
Tyrė, kokių vištų kiaušiniai naudingiausi: išvados nustebins
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Vištienos kepsnys su sūriu „Žalgiris“, vyšniniais pomidorais ir baziliku
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU PAPRIKA
Raudonojo aksomo tortas
KINIŠKOS VIŠTIENOS SALOTOS
GRIKIŲ KEPSNELIAI (KOTLETAI)
Šašlykų receptas su „Vytautu“