Maistingos keptų burokėlių ir avinžirnių salotos/mišrainė
Kategorija: Salotos, mišrainės
Labai skanios burokėlių salotos su avinžirniais - sveikas ir maistingas pasirinkimas vakarienei.
1. Aš šiame recepte visada stengiuosi naudoti keptus, o ne virtus, nes jie savyje turi daug daugiau burokėlio skonio.
2. Kepkite orkaitėje, nuplovę ir įvynioję į foliją, maždaug 60 minučių (aš pati dažniausiai juos iškepu kartu, kai kepu kokį kitą patiekalą, kad turėčiau ir nereiktų kepti atskirai).
3. Avinžirnius išsirkite pagal instrukcijas ant pakelio: nuplautus mirkykite per naktį šaltame vandenyje, o po to maždaug 60 minučių virkite ant mažos ugnies, bet reikia ragauti, kad nepervirtų.
4. Po to burokėlius, agurkus ir svogūną susmulkinkite, dėkite avinžirnius, įspauskite citrinos sultis, dėkite majonezo bei grietinės.
5. Išmaišykite, patiekite ir skanaukite!
Ingredientai
- kepti burokėliai
- virti avinžirniai
- rauginti agurkai
- svogūnai: 1 (mažo)
- išspausta citrina
- majonezas: pagal skonį
- grietinė: pagal skonį
Recepto paruošimas
1. Aš šiame recepte visada stengiuosi naudoti keptus, o ne virtus, nes jie savyje turi daug daugiau burokėlio skonio.
2. Kepkite orkaitėje, nuplovę ir įvynioję į foliją, maždaug 60 minučių (aš pati dažniausiai juos iškepu kartu, kai kepu kokį kitą patiekalą, kad turėčiau ir nereiktų kepti atskirai).
3. Avinžirnius išsirkite pagal instrukcijas ant pakelio: nuplautus mirkykite per naktį šaltame vandenyje, o po to maždaug 60 minučių virkite ant mažos ugnies, bet reikia ragauti, kad nepervirtų.
4. Po to burokėlius, agurkus ir svogūną susmulkinkite, dėkite avinžirnius, įspauskite citrinos sultis, dėkite majonezo bei grietinės.
5. Išmaišykite, patiekite ir skanaukite!
Raktažodžiai:
burokeliai, kepti burokeliai, avinzirniai, salotos, misraine, agurkai, svogunai, citrina, majonezas, grietine
KEPTOS ŽUVIES MIŠRAINĖ SU AVINŽIRNIAIS IR SALIERAIS
Grikių ir burokėlių salotos
Žaliavalgiškos kiniško kopūsto ir agurkų salotos
Burokelių mišrainė su pupelėmis
Vegetariškas avinžirnių troškinys
Šiltos daržovių salotos su avinžirniais ir anakardžių padažu
Burokėlių mišrainė su pupelėmis - kiek kitaip nei įprastai!
Kepta kiaulienos šoninė rankovėje
Avinžirnių kotletai
Špinatų grybų salotos su riešutais
Vegetariškas plovas su avinžirniais
Keptų krabų lazdelių mišrainė
Daržovių mišrainė su majonezu
AVINŽIRNIŲ MALTINUKAI - PATIKS NE TIK VEGETARAMS!
Suomiškos bulvių salotos
Kiaušininė mišrainė
POMIDORŲ, PIEVAGRYBIŲ IR PORŲ SALOTOS (MIŠRAINĖ)
Vištienos salotos su obuoliais
TRADICINĖS CEZARIO SALOTOS BE MĖSOS
Grikių salotos - mišrainė su pievagrybiais ir silke
Garnyras prie keptų šonkauliukų
KRISTIJONO KRABŲ SALOTOS (MIŠRAINĖ)
TUNO SALOTOS (SU SVIESTINĖMIS SALOTOMIS)
Kaip ir kiek laiko reikia virti burokėlius?