Šiltos daržovių salotos su avinžirniais ir anakardžių padažu

Kategorija: Salotos, mišrainės


Šiltos daržovių salotos su avinžirniais ir anakardžių padažu

Paskelbė:
08 Birželio 2022
Tokios salotos gaunasi labai sočios ir gali būti nuostabu pietų idėja, nenorintiems mėsos ir pieno produktų. Jose labai daug daržovių, o avinžirniai yra tobulas augalinės kilmės baltymų šaltinis.
Padažą aš gaminau iš anakardžių. Juos pamirkiau vandenyje, o tuomet sutryniau maisto smulkintuve. Jį galite pakeisti ir graikišku jogurtu.


Ingredientai



  • briuselio kopūstai: 300 gramų
  • morkos: 2 (didelės)
  • raudonosios paprikos: 2
  • aliejus
  • druska: žiupsnelio
  • juodieji pipirai: pagal skonį


  • Avinžirniams:
    • avinžirniai: 1 skardinės (~250 gryno kiekio, perplauname ir gerai nusausiname)
    • paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • česnakų milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • kuminas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • čili: žiupsnelio
    • aliejus
    • druska: žiupsnelio
    • juodieji pipirai: žiupsnelio


  • Anakardžių padažui:
    • anakardžiai: 0,5 stiklinės
    • vanduo: 0,5 stiklinės
    • šviežiai spaustos citrinos sultys: 2 valgomųjų šaukštų
    • česnakų milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio (arba kitas saldiklis)
    • džiovinti krapai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska
    • pipirai

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia nupjauname Briuselio kopūstų kotelius ir perpjauname perpus.
2. Paprikas supjaustome stambesniais kubeliais.
3. O morkas supjaustome tiesiog stambesniais šiaudeliais.
4. Dubenyje sumaišome avinžirnius, šlakelį aliejaus ir prieskonius.
5. Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių temperatūros.
6. Dvi kepimo skardas išklojame su kepimo popieriumi. Į vieną sudedame paprikas ir morkas. Į kitą –avinžirnius ir Briuselio kopūstus. Daržoves apšlakstome aliejumi, druska ir pipirais.
7. Į orkaitės vidurį įdedame skardą su paprikomis ir morkomis. O po ja - skardą su avinžirniais ir kopūstais.
8. Kepame maždaug 30-35 minutes. Po pusės laiko daržoves apverčiame.
9. Po šio laiko (arba kai daržovės tampa minkštos) pirmąją skardą išimame, apatinę skardą įdedame į orkaitės vidurį ir naudodami ventiliatoriaus funkciją kelias minutes paskrudiname avinžirnius, kopūstus.
10. Padažas: Anakardžius išmirkome karštame vandenyje maždaug pusvalandį.
11. Po to nusunkiame vandenį.
12. Anakardžius suberiame į maisto smulkintuvą, įpilame vandens (pirmiau galite pilti mažiau vandens) ir sutriname iki vientisos masės. Įpilame citrinos sulčių, įberiame prieskonių, cukraus. Viską išmaišome.
13. Salotas patiekiame šiltas, su pasiruoštu padažu. Skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: