Šviežių kopūstų salotos su morkomis, ruoštos su actu ir aliejumi
Kategorija: Salotos, mišrainės
Ingredientai
- šviežių baltagūžių kopūstų: ~500 gramų
- morkų: ~75 gramų
- cukraus: 1 valgomojo šaukšto
- druskos: 0,5 arbatinio šaukštelio
- 9% acto: 1,5 šaukšto
- augalinio aliejaus: 2 šaukštų
- mėgstamų žolelių (jeigu norisi)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia susmulkiname kopūstus.
2. Tuomet morkas sutarkuojame rupia tarka.
3. Kopūstus ir morkas sumaišome su druska. Maišome rankomis, vis lengvai spausdami kopūstus. Šiaip jie tampa minkštesni bei išskiria savo sultis.
4. Kopūstus paliekame pastovėti maždaug 15 minučių.
5. Praėjus 15-iai minučių įpilame cukraus, acto ir gerai išmaišome šaukštu.
6. Paliekame dar 5 minutes pastovėti kambario temperatūroje.
7. Po to įdedame pjaustytų žolelių ir įpilame augalinio aliejaus.
8. Padedame į šaldytuvą 20 minučių, kad skoniai dar labiau "susidraugautų" tarpusavyje. Jei labai skubate, šį etapą galite ir praleisti.
9. Galiausiai patiekiame ir skanaujame! :)
Baltagūžių kopūstų salotos su paprika
Žiedinių kopūstų salotos su kiaušiniais
Šiltos daržovių salotos su avinžirniais ir anakardžių padažu
Kopūstų ir krabų lazdelių mišrainė
Baltagūžių kopūstų salotos su ropėmis ir obuoliais pagal Beatą
Vištienos salotos su ananasais, kukurūzais ir agurkais
Jūros kopūstų ir morkų salotos
Žiedinių kopūstų salotos
Šviežių kopūstų salotos su obuoliais ir agurkais
Salotos su morkomis, actu ir kmynais
Silkės mišrainė su morkomis ir keptomis pupelėmis pomidorų padaže
Burgo bulvių salotos / mišrainė
Morkų salotos su imbieru
Tuno salotos
Tuno salotos: puikus pasirinkimas tiek Kūčių stalui, tiek kasdieniniam stalui
Raudonųjų kopūstų salotos su obuoliais ir gervuogėmis
Suomiškos bulvių salotos
Spalvotos kopūstų salotos
Morkų salotos su kiaušiniais: tinka valgyti net naktį!
Kepto kalafioro mišrainė su feta sūriu
Silkės salotos/mišrainė su obuoliais ir avokadais
KRISTIJONO KRABŲ SALOTOS (MIŠRAINĖ)
Traškios kopūstų salotos
Silkės salotos/mišrainė su obuoliais ir avokadais