Šviežių kopūstų salotos su morkomis, ruoštos su actu ir aliejumi

Kategorija: Salotos, mišrainės


Šviežių kopūstų salotos su morkomis, ruoštos su actu ir aliejumi

Paskelbė:
24 Lapkričio 2023

Ingredientai


  • šviežių baltagūžių kopūstų: ~500 gramų
  • morkų: ~75 gramų
  • cukraus: 1 valgomojo šaukšto
  • druskos: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • 9% acto: 1,5 šaukšto
  • augalinio aliejaus: 2 šaukštų
  • mėgstamų žolelių (jeigu norisi)



Recepto paruošimas

1. Pirmiausia susmulkiname kopūstus.

2. Tuomet morkas sutarkuojame rupia tarka.

3. Kopūstus ir morkas sumaišome su druska. Maišome rankomis, vis lengvai spausdami kopūstus. Šiaip jie tampa minkštesni bei išskiria savo sultis.

4. Kopūstus paliekame pastovėti maždaug 15 minučių.

5. Praėjus 15-iai minučių įpilame cukraus, acto ir gerai išmaišome šaukštu.

6. Paliekame dar 5 minutes pastovėti kambario temperatūroje.

7. Po to įdedame pjaustytų žolelių ir įpilame augalinio aliejaus.

8. Padedame į šaldytuvą 20 minučių, kad skoniai dar labiau "susidraugautų" tarpusavyje. Jei labai skubate, šį etapą galite ir praleisti.

9. Galiausiai patiekiame ir skanaujame! :)


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: