Salotos su keptais persikais, ožkos sūriu, bazilikais ir uogomis

Kategorija: Salotos, mišrainės


Salotos su keptais persikais, ožkos sūriu, bazilikais ir uogomis

Paskelbė:
20 Rugsėjo 2024

Ingredientai

  • Persikai arba nektarinai: 3 vnt.
  • Šviežias ožkos sūris: apie 100 g
  • Baziliko lapeliai arba rukola: didelė sauja
  • Mėgstamos salotos (pundelis): apie 100 g
  • Uogos (mėlynės, šilauogės, avietės): viena sauja
  • Kepinti riešutai ar sėklos: keli šaukštai
Padažui:
  • Aliejus: 4 v.š.
  • Balzaminis actas: 1 v.š. (arba daugiau pagal skonį)
  • Medus: 1 a.š.
  • Druska, pipirai: pagal skonį


Recepto paruošimas

1. Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių, naudodami grilio funkciją.

2. Padažui reikalingus ingredientus sumaišome mažame dubenėlyje.

3. Persikus arba nektarinus perpjauname pusiau, išimame kauliukus ir patepame paruoštu padažu.

4. Vaisius dedame ant grotelių į įkaitintą orkaitę ir kepame apie 10 minučių. (Po grotelėmis padedame skardą, kad sultys neprilašėtų.)

5. Keptus persikus išimame ir paliekame trumpam atvėsti.

6. Lėkštėse paskirstome nuplautas salotas ir bazilikų ar rukolos lapelius, užpilame pusę paruošto padažo.

7. Sudedame keptus persikus, šviežią ožkos sūrį, beriame pasirinktas uogas ir skrudintus riešutus ar sėklas.

8. Galiausiai, užpilame likusiu padažu ir patiekiame su šviežia balta duona.

9. Santrauka: Šios Salotos su keptais persikais, ožkos sūriu, bazilikais ir uogomis yra puikus pasirinkimas vasaros metu. Šis patiekalas ne tik lengvas ir greitai paruošiamas, bet ir maistingas, pilnas skaidulų, vitaminų bei antioksidantų. Su įvairiais ingredientų variantais galite lengvai pritaikyti salotas pagal savo skonį. Skanaus ir mėgaukitės šiltomis vasaros dienomis!

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: