Cezario salotos su krevetėmis

Kategorija: Salotos, mišrainės / Žuvies patiekalai


Cezario salotos su krevetėmis

Paskelbė:
17 Gruodžio 2020

Ingredientai


    • krevetės: 100 gramų
    • citrinų sultys: 2 valgomųjų šaukštų
    • medus: 2 valgomųjų šaukštų
    • česnakas: 1 skiltelės
    • kiaušiniai: 1
    • batonas: 4 riekelių
    • salotos: 4 saujų
    • kietasis sūris: 50 gramų
  • Padažui:
    • alyvuogių aliejus: 4 valgomųjų šaukštų
    • česnakas: 3 skiltelių
    • Vorčesterio padažas: 1 arbatinio šaukštelio
    • garstyčios: 1 valgomojo šaukšto
    • kiaušiniai: 1 
    • citrinų sultys: 2 valgomųjų šaukštų

  1. Recepto paruošimas

  2. 1. Iš pradžių česnaką sutriname ir užpilame aliejumi. Paliekame kelioms minutėms.
  3. 2. Baltą duoną ar batoną supjaustome kubeliais (prancūzišką batoną galime pjaustyti riekelėmis), apšlakstome česnakiniu aliejumi ir paskrudiname iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
  4. 3. Išlukštentas krevetes apliejame išspaustomis citrinų sultimis ir kelias minutes pamarinuojame meduje su išspaustu česnaku.
  5. 4. Kepame svieste kol iškeps ir gražiai apskrus.
  6. 5. Salotas nuplauname ir nusausiname. Supjaustome ir apšlakstome česnakiniu aliejumi. Išmaišome.
  7. 6. Vieną kiaušinį išverdame kietai, kitą minkštai. Kietai virtą kiaušinį supjaustome.
  8. 7. Kietąjį sūrį stambiai sutarkuojame arba labai plonai supjaustome.
  9. 8. Minkštai virtą kiaušinį dedame į dubenį kartu su Vorčesterio padažu, garstyčiomis, citrinų sultimis ir česnakiniu aliejumi. Viską sumalame.
  10. 9. Salotas sumaišome su kiaušiniu, krevetėmis, skrebučiais, pomidorais ir sūriu.
  11. 10. Užpilame paruoštu padažu. Skanaus.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: