Salotos su vištiena, feta ir medaus-kreminio balzamiko acto padažu
Kategorija: Salotos, mišrainės / Vištiena ir paukštiena
Ingredientai
- Vištienos filė: 2 vnt
- Druska: pagal skonį
- Pipirai: pagal skonį
- Saldžiosios paprikos prieskoniai: pagal skonį
- Ghee sviestas kepimui: 1 a.š
- Iceberg salotos: 1 vnt
- Pomidorai: keli
- Raudonasis svogūnas: 1 vnt
- Virti burokėliai: keli
- Fetos sūris: 60 g
- Citrinos sultys: iš pusės citrinos
- Medus: 1 a.š
- Druska: žiupsnelis
- Pipirai: pagal skonį
- Bazilikas: pagal skonį
- Kreminis balzamiko actas: pagal skonį
Recepto paruošimas
1. Vištienos filė įpjaunami išilgai ir įtriname druska, pipirais bei saldžiosios paprikos prieskoniais.
2. Įkaitiname keptuvę su ghee sviestu ir dedame vištienos filė, supjaustyta puse žemyn.
3. Kepame ant vidutinės kaitros, kol mėsa įgaus auksinį atspalvį, maždaug 5 minutes kiekvieną pusę.
4. Tuo metu, kol kepa vištiena, supjaustome Iceberg salotas, pomidorus, raudonąjį svogūną ir virtus burokėlius.
5. Dedame daržoves į lėkštes.
6. Ant paruoštų salotų dedame gabalėliais pjaustytą fetos sūrį.
7. Iškepusią vištienos filė išdėliojame ant salotų.
8. Padažui sumaišome citrinos sultis, medų, druską, pipirus ir baziliką.
9. Apšlakstome salotas paruoštu padažu.
10. Galiausiai salotas papildome keliais lašais kreminio balzamiko acto ir patiekiame.
11. Santrauka: Šios salotos su vištiena, feta ir medaus-kreminio balzamiko acto padažu yra puikus pasirinkimas lengvam ir sveikam pietų ar vakarienės patiekalui. Subalansuotas baltymų, skaidulų ir vitaminų derinys suteikia ilgalaikės energijos ir padeda išlaikyti sveiką kūno svorį.