Kepti burokėliai su obuoliais ir feta
Kategorija: Salotos, mišrainės
Ingredientai
- burokėliai: 4-5 nedideli
- feta sūris: 200 gramų
- rūgštesni obuoliai: 4
- mėlynieji svogūnai: 3
- aliejus
- balzamikas
- sėklos (saulėgrąžos, moliūgas, kmynai)
- pipirai
- druska
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia burokėlius supjaustykite griežinėliais - nedideliais, bet ir ne per plonais (galite naudoti ir virtus burokėlius, bet žali man asmeniškai skaniau).
2. Tuomet obuolius nulupkite ir supjaustykite panašaus dydžio griežinėliais.
3. Tada svogūnus susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje, kol suminkštėja.
4. Sumaišykite svogūnus su burokėliais ir obuoliais, pašlakstykite balzamiku ir berkite prieskonius.
5. Dėkite į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę kepti maždaug 60 minučių (galite dar įpilti pusę stiklinės vandens).
6. Kepkite uždengus dangčiu (ar folija), pabaigoje kepimo nuimkite, kad šiek tiek apskrustų.
7. Valgykite atvėsus, berkite mėgstamų sėklų (jas prieš tai rekomenduoju pašildyti sausoje keptuvėje, kol pakvimpa), trupinkite fetos sūrio. Skanaus!