Kepti burokėliai su obuoliais ir feta

Kategorija: Salotos, mišrainės


Kepti burokėliai su obuoliais ir feta

Paskelbė:
10 Lapkričio 2023

Ingredientai

  • burokėliai: 4-5 nedideli
  • feta sūris: 200 gramų
  • rūgštesni obuoliai: 4
  • mėlynieji svogūnai: 3
  • aliejus
  • balzamikas
  • sėklos (saulėgrąžos, moliūgas, kmynai)
  • pipirai
  • druska



Recepto paruošimas

1. Pirmiausia burokėlius supjaustykite griežinėliais - nedideliais, bet ir ne per plonais (galite naudoti ir virtus burokėlius, bet žali man asmeniškai skaniau).

2. Tuomet obuolius nulupkite ir supjaustykite panašaus dydžio griežinėliais.

3. Tada svogūnus susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje, kol suminkštėja.

4. Sumaišykite svogūnus su burokėliais ir obuoliais, pašlakstykite balzamiku ir berkite prieskonius.

5. Dėkite į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę kepti maždaug 60 minučių (galite dar įpilti pusę stiklinės vandens).

6. Kepkite uždengus dangčiu (ar folija), pabaigoje kepimo nuimkite, kad šiek tiek apskrustų.

7. Valgykite atvėsus, berkite mėgstamų sėklų (jas prieš tai rekomenduoju pašildyti sausoje keptuvėje, kol pakvimpa), trupinkite fetos sūrio. Skanaus!


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: