Salotos su silke ir keptais burokėliais
Kategorija: Salotos, mišrainės
Mano mėgstamiausia žuvis - silkė, iškepti burokėliai ir labai gardus padažas, na ir kas galėtų būti geriau? Nebent dviguba porcija tokių silkės salotų. Mano pačiu didžiausiu atradimu yra tapęs keptas burokėlis, prie silkės. Na, trumpai tariant, jis nerealiai tinka prie silkės. Gaminant tokias salotas tikrai ilgai neužtruksite, jeigu burokėlį būsite išsikepę iš anksto. Aš pati burokėlį nuplaunu, tada suvynioju į foliją ir dedu į orkaitę maždaug 40-60 minučių, priklausomai nuo turimų burokėlio dydžio. Žinoma, galite juos supjaustyti griežinėliais, šitaip iškepa dar greičiau. Bet aš įprastai burokėlį dedu į orkaitę, kai sugalvoju šeimai iškepti kokį troškinį arba kugelį. Šitaip, kaip yra sakoma, vienu šūviu iškart nušaunu du zuikius. Ir pietūs šeimai pagaminti ir burokėliai iškepti. Iškepti burokėliai drąsiai gali stovėti ir kelias dienas šaldytuve bei palaukti savo eilės, kol iš jų bus kas pagaminta. :)
1. Pirmiausia iškeptą burokėlį supjaustykite griežinėliais.
2. Tada silkės filė supjaustykite juostelėmis.
3. Iš alyvuogių aliejaus, druskos, medaus bei garstyčių sumaišykite padažą.
4. Tuomet į lėkštes dėkite salotų lapelius, burokėlio griežinėlius ir silkę.
5. Pabarstykite granatų sėklomis ir kaparėliais. Apšlakstykite pasiruoštu padažu ir skanaukite!
Ingredientai
- salotų lapeliai: 1 saujos
- kepti burokėliai: 1
- granatų sėklos: 1 saujelės
- kaparėliai: 1 valgomojo šaukšto
- silkės filė: 2
- medus: 1 arbatinio šaukštelio
- grūdėtosios garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
- alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
- druska: žiupsnio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia iškeptą burokėlį supjaustykite griežinėliais.
2. Tada silkės filė supjaustykite juostelėmis.
3. Iš alyvuogių aliejaus, druskos, medaus bei garstyčių sumaišykite padažą.
4. Tuomet į lėkštes dėkite salotų lapelius, burokėlio griežinėlius ir silkę.
5. Pabarstykite granatų sėklomis ir kaparėliais. Apšlakstykite pasiruoštu padažu ir skanaukite!
Raktažodžiai:
salotos, burokeliai, granatu seklos, kapareliai, silke, medus, garstycios, druska, aliejus
Mišrainė su silke, keptais burokėliais, bulvėmis, morkomis ir žirneliais
Labai skanios salotos su silke
Burokėlių mišrainė su lęšiais ir silke
Keptuvėje kepta silkė alaus tešloje
Naminiai krienai su burokėliais
Marinuoti kopūstai kaukazietiškai su burokėliais ir česnakais
Vieno kąsnio sumuštiniai su silke ir burokėliais
Silkė su saulėgrąžomis - silkės mėgėjai labai giria tokį paruošimo būdą!
Naudingi patarimai apie daržoves
Silkė su saulėgrąžomis
Silkė su saulegrąžomis
Saldžiarūgščiai marinuoti burokėliai
Silkė su kepintomis daržovėmis ir slyvomis
Senoviškai rauginti žali burokėliai
Tešloje kepta silkė
Grikiai su burokėliais ir fetos sūriu
Karamelizuoti burokėliai
Morkų ir silkės užtepėlė
Saldžiarūgščiai burokėliai
Orkaitėje keptas kalakuto kumpis su medumi
Morkų ir silkės užtepėlė (arba įdaras šaukšteliams ar krepšeliams)
Kaip ir kiek laiko reikia virti burokėlius?
Nerealiai skani Kūčių silkė su morkomis, svogūnais ir razinomis
Vokiška bulvių mišrainė su silke