Tradicinės kiniškos agurkų salotos
Kategorija: Salotos, mišrainės
Labai skanios tradicinės kiniškos agurkų salotos, apie jas nėra ką daug pasakoti. Jas tiesiog reikia išmėginti ir pasilepinti.
1. Iš pradžių agurkus supjaustykite didokais gabaliukais (vieną agurkėlį maždaug į 8 dalis).
2. Tuomet suberkite riešutus, kalendrą, susmulkintą čili pipirą, sudėkite česnaką bei imbierą.
3. Padažas: Nurodytus ingredientus sumaišykite tarpusavyje, paragaukite, galite pridėti to, ko trūksta pagal kiekvieno valgytojo individualų skonį.
4. Po to padažą užpilkite ant agurkų, išmaišykite ir leiskite šiek tiek pastovėti. Skanaukite!
5. Pastebėjimas: Recepte, kurį aš sugebėjau rasti internete, ir kuris buvo pats panašiausias į mano ragautas salotas, rašoma, kad agurkus reikia sutraiškyti, bet aš valgiau šias salotas (ir jos man nerealiai patiko) kinų restorane paruoštas tiesiog iš supjaustytų agurkų, tad ir aš pati juos tik supjausčiau, o ne traiškiau. :) Bet Jūs galite išmėginti ir kitą variantą.
Ingredientai
- maži agurkai: 6
- paskrudinti žemės riešutai: 1 valgomojo šaukšto
- smulkintas imbieras: 1 arbatinio šaukštelios
- smulkintas česnakas: 1 arbatinio šaukštelio
- smulkinta šviežia kalendra: 2 valgomųjų šaukštų
- čili pipirai: 1 mažo
- Padažui:
- sojos padažas: 30 gramų
- medus: 40 gramų
- sezamų aliejus: 40 gramų
- ryžių vyno actas: 10 gramų
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių agurkus supjaustykite didokais gabaliukais (vieną agurkėlį maždaug į 8 dalis).
2. Tuomet suberkite riešutus, kalendrą, susmulkintą čili pipirą, sudėkite česnaką bei imbierą.
3. Padažas: Nurodytus ingredientus sumaišykite tarpusavyje, paragaukite, galite pridėti to, ko trūksta pagal kiekvieno valgytojo individualų skonį.
4. Po to padažą užpilkite ant agurkų, išmaišykite ir leiskite šiek tiek pastovėti. Skanaukite!
5. Pastebėjimas: Recepte, kurį aš sugebėjau rasti internete, ir kuris buvo pats panašiausias į mano ragautas salotas, rašoma, kad agurkus reikia sutraiškyti, bet aš valgiau šias salotas (ir jos man nerealiai patiko) kinų restorane paruoštas tiesiog iš supjaustytų agurkų, tad ir aš pati juos tik supjausčiau, o ne traiškiau. :) Bet Jūs galite išmėginti ir kitą variantą.
Raktažodžiai:
agurkai, riesutai, zemes riesutai, salotos, imbieras, cesnakas, kalendra, cili, sojos padazas, medus
Žaliavalgiškos kiniško kopūsto ir agurkų salotos
KINIŠKOS VIŠTIENOS SALOTOS
Šaltas tirštas graikiškas padažas - tzatziki
Pad Thai su krevetėmis
Salotos arba garnyras: agurkų-obuolių salsa
Pikantiškas majonezo, medaus ir agurkų padažas
Pikantiški marinuoti agurkai
Burrito bowl - ryžiai su kepta kalakutiena ir pupelėmis
WOK ryžių makaronai su kiauliena
Padažas - agurkų mišrainė
Agurkų griežinėliai pomidorų padaže žiemai
Marinuoti afrikietiški agurkai
Gardžios salotos "Naujiena" - paprastos, skanios ir greitos!
Keptuvėje keptas jūros ešerys azijietiškai
TRADICINĖS CEZARIO SALOTOS BE MĖSOS
Daržovių mišrainė su majonezu
Tom kha gai tailandieška sriuba su vištiena ir daržovėmis
Jogurto ir agurkų padažas
KLASIKINĖS GRAIKIŠKOS SALOTOS
SMAGŪS VIŠTIENOS IR DARŽOVIŲ VĖRINUKAI
Cezario salotų padažas su majonezu ir garstyčiomis
Tartar padažas
Ottolenghi soba noodles makaronai su baklažanais ir mangu
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį