Grikių ir burokėlių salotos
Kategorija: Salotos, mišrainės
Galima šias salotas valgyti vienas pusryčiaums, galima ir patiekti kaip garnyrą arba kaip tik sugalvosite.:)
1. Iš pradžių grikius pamerkiame bent keletui valandų, o dar geriau per visą naktį.
2. Tuomet burokėlius nulupame bei sutarkuojame burokinės tarkos pagalba.
3. Saliero kotus bei svogūną susmulkiname. Pakepame juos ant sviesto.
4. Kai suminkštės, suverčiame sutarkuotus burokėlius, užberiame kuminų sėklas, padruskiname bei papipiriname.
5. Tada grikius gerai perplauname, kad liktų kuo mažiau glitimo aplink juos.
6. Nuvarviname, suberiame į sausą keptuvę bei ant mažos ugnies pašildome, kol nugaruos vanduo ir grikiai apdžius.
7. Galima truputį padidinus ugnį pakepinti, kol pasklis grikių kvapas. Užberiame kmynus bekepindamos.
8. Po to sudedame burokėlius ant grikių bei viską išmaišome.
9. Paliekame maždaug 10-15 minučių skoniams susidraugauti. Skanaujame!
Ingredientai
- jūsų mėgiami nekepinti grikiai: 1 puodelio (tinka ir parduotuvėse pardavinėjami įprasti kepinti grikiai)
- burokėliai: 2-3 (vid. dydžio)
- saliero kotai: 2-3
- svogūnai: 1
- kmynų sėklos: 1 arbatinio šaukštelio
- kuminų sėklos: 1 arbatinio šaukštelio (arba maltas kuminas)
- druska
- pipirai
- valytas sviestas ghee/kokoso aliejus: 1 arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių grikius pamerkiame bent keletui valandų, o dar geriau per visą naktį.
2. Tuomet burokėlius nulupame bei sutarkuojame burokinės tarkos pagalba.
3. Saliero kotus bei svogūną susmulkiname. Pakepame juos ant sviesto.
4. Kai suminkštės, suverčiame sutarkuotus burokėlius, užberiame kuminų sėklas, padruskiname bei papipiriname.
5. Tada grikius gerai perplauname, kad liktų kuo mažiau glitimo aplink juos.
6. Nuvarviname, suberiame į sausą keptuvę bei ant mažos ugnies pašildome, kol nugaruos vanduo ir grikiai apdžius.
7. Galima truputį padidinus ugnį pakepinti, kol pasklis grikių kvapas. Užberiame kmynus bekepindamos.
8. Po to sudedame burokėlius ant grikių bei viską išmaišome.
9. Paliekame maždaug 10-15 minučių skoniams susidraugauti. Skanaujame!
Raktažodžiai:
salotos, grikiai, burokeliai, nekepinti grikiai, salieras, saliero kotai, svogunai, kmynu seklos, kuminu seklos, aliejus, ghee sviestas, kokosu aliejus
Virti grikiai su daržovėmis
Kaip ir kiek laiko reikia virti burokėlius?
GRIKIŲ KEPSNELIAI (KOTLETAI)
Ryžių ir grikių košė "Gardžioji"
Grikiai su daržovėmis, pupelėmis ir sūriu
RECEPTAS: GRIKIŲ BLYNAI
Grikių apkepas su morkomis ir sūriu
Silkė "Maties" su burokėliais, morkomis ir medumi
Saldžiarūgščiai marinuoti burokėliai
Grikių apkepas su morkomis
JAUTIENOS STEIKAS SU ČESNAKINIU SVIESTO PADAŽU
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU PAPRIKA
Greita ir labai skanu – grikių kotletai
Grikiai su burokėliais ir fetos sūriu
DARŽOVIŲ SALOTOS SU TUNU IR AGUONŲ UŽPILU
KAI KAS NAUJO: VEGETARIŠKA "SILKUTĖ"
GRIKIŲ BLYNAI | RECEPTAS
KIAULIENOS TROŠKINYS SU VOVERAITĖMIS
ŽALIASIS PUPŲ HUMUSAS
KREVEČIŲ SALOTOS SU APELSINAIS IR LAPKOTINIU SALIERU
Burokėlių traškučiai - čipsai
Ravioli padažas iš sviesto
Norisi paragauti ko nors nauja? Išbandykite šias vištienos ir pomidorų salotas!
Salotos su salieru