Grikių ir burokėlių salotos

Kategorija: Salotos, mišrainės


Grikių ir burokėlių salotos

Paskelbė:
21 Kovo 2022
Galima šias salotas valgyti vienas pusryčiaums, galima ir patiekti kaip garnyrą arba kaip tik sugalvosite.:)



Ingredientai



  • jūsų mėgiami nekepinti grikiai: 1 puodelio (tinka ir parduotuvėse pardavinėjami įprasti kepinti grikiai)
  • burokėliai: 2-3 (vid. dydžio)
  • saliero kotai: 2-3
  • svogūnai: 1
  • kmynų sėklos: 1 arbatinio šaukštelio
  • kuminų sėklos: 1 arbatinio šaukštelio (arba maltas kuminas)
  • druska
  • pipirai
  • valytas sviestas ghee/kokoso aliejus: 1 arbatinio šaukštelio


Recepto paruošimas



1. Iš pradžių grikius pamerkiame bent keletui valandų, o dar geriau per visą naktį.
2. Tuomet burokėlius nulupame bei sutarkuojame burokinės tarkos pagalba.
3. Saliero kotus bei svogūną susmulkiname. Pakepame juos ant sviesto.
4. Kai suminkštės, suverčiame sutarkuotus burokėlius, užberiame kuminų sėklas, padruskiname bei papipiriname.
5. Tada grikius gerai perplauname, kad liktų kuo mažiau glitimo aplink juos.
6. Nuvarviname, suberiame į sausą keptuvę bei ant mažos ugnies pašildome, kol nugaruos vanduo ir grikiai apdžius.
7. Galima truputį padidinus ugnį pakepinti, kol pasklis grikių kvapas. Užberiame kmynus bekepindamos.
8. Po to sudedame burokėlius ant grikių bei viską išmaišome.
9. Paliekame maždaug 10-15 minučių skoniams susidraugauti. Skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: