Šiltos avinžirnių ir batatų salotos
Kategorija: Salotos, mišrainės
Iki šiol niekada nebuvau didžiulė batatų ir avinžirnių mėgėja, bet paragavusi šių salotų pas savo draugę kardinaliai pakeičiau savo nuomonę ir paprašiau recepto. Dabar pasigaminau pas save namie, nufotografavau ir dalinuosi receptu su Jumis!
1. Pirmiausia batatus nulupame bei supjaustome stambiais kubeliais. Sumaišome su šlakeliu aliejaus, išspausta česnako skiltele, taip pat pabarstome čili milteliais bei druska.
2. Paskleidžiame kepimo skardoje vienu sluoksniu.
3. Tada avinžirnius nuplauname ir nusausiname. Sumaišyti su šlakeliu aliejaus, ciberžole bei druska.
4. Taip pat paskleidžiame vientisu sluoksniu kepimo skardoje.
5. Daržoves kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį.
6. Po 20 minučių kepimo į kepimo skardą įdedame ir pasmulkintą svogūną, apšlakstytą aliejumi.
7. Bekepant laikas nuo laiko galite šaukštu pavartyti avinžirnius.
8. Padažas: Sezamus su pora šaukštų vandens bei citrinos sultimis sutriname maisto smulkintuvu. Vandens pilame pagal savo norimą tirštumą. Pagal skonį pagardiname druska, cukrumi bei čili milteliais.
9. Karštas keptas daržoves sumaišome su padažu ir patiekiame iškart. Skanaujame!
Ingredientai
- batatai: 2-3 (vidutinio dydžio)
- konservuoti arba virti avinžirniai: 400 gramų
- raudonieji svogūnai: 1
- česnakas: 1-2 skiltelių
- ciberžolė: pagal skonį
- čili milteliai: pagal skonį
- druska: pagal skonį
- aliejus
- Padažui:
- sezamo sėklos: 50 gramų
- citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
- vanduo: 2-3 valgomųjų šaukštų
- druska: pagal skonį
- cukrus: pagal skonį
- čili milteliai: pagal skonį
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia batatus nulupame bei supjaustome stambiais kubeliais. Sumaišome su šlakeliu aliejaus, išspausta česnako skiltele, taip pat pabarstome čili milteliais bei druska.
2. Paskleidžiame kepimo skardoje vienu sluoksniu.
3. Tada avinžirnius nuplauname ir nusausiname. Sumaišyti su šlakeliu aliejaus, ciberžole bei druska.
4. Taip pat paskleidžiame vientisu sluoksniu kepimo skardoje.
5. Daržoves kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį.
6. Po 20 minučių kepimo į kepimo skardą įdedame ir pasmulkintą svogūną, apšlakstytą aliejumi.
7. Bekepant laikas nuo laiko galite šaukštu pavartyti avinžirnius.
8. Padažas: Sezamus su pora šaukštų vandens bei citrinos sultimis sutriname maisto smulkintuvu. Vandens pilame pagal savo norimą tirštumą. Pagal skonį pagardiname druska, cukrumi bei čili milteliais.
9. Karštas keptas daržoves sumaišome su padažu ir patiekiame iškart. Skanaujame!
Raktažodžiai:
batatai, avinzirniai, salotos, svogunai, cesnakas, ciberzoles, druska, aliejus, sezamo seklos, cukrus
Maistingos keptų burokėlių ir avinžirnių salotos/mišrainė
AVINŽIRNIŲ IR SEZAMO SĖKLŲ PASTOS UŽTEPĖLĖ
Sveika avinžirnių užtepėlė su ciberžole (humusas)
Bulvių pyragas - Batatų kišas su pievagrybiais ir malta mėsa
Vegetariškas avinžirnių troškinys
Šiltos daržovių salotos su avinžirniais ir anakardžių padažu
Traškūs konservuoti avinžirniai su kuminu ir kitais prieskoniais (orkaitėje)
Perlinis kus kus arba kuskuso kruopų salotos su avinžirniais
HUMMUS SU SAULĖJE DŽIOVINTAIS POMIDORAIS
Gaivios salotos su pankoliu ir avokadu
Trinta tiršta avinžirnių sriuba su daržovėmis
CAJUN vištienos sparneliai su bulvių ir kopūstų salotomis
Blyneliai su vištiena ir pievagrybiais
Trinta žirnių sriuba su tunu ir konservuotais pomidorais
Virti grikiai su daržovėmis
Kiaulienos sprandinės šašlykai su kiviais
Morkų humusas, keptas orkaitėje
Itališkos salotos su tunu ir ryžiais
KRABŲ LAZDELIŲ BLYNAI
Virti avinžirniai su grybais
KEPTOS ŽUVIES MIŠRAINĖ SU AVINŽIRNIAIS IR SALIERAIS
Keptos kiaulienos kepenėlės su daržovėmis ir svogūnais
Pupelių salotos su šprotais, kiaušiniais ir konservuotais kukurūzais
Labai soti mišrainė su pupelėmis ir kumpiu - skani ir viena!