Užtepėlė - užtepėlis su saulėje džiovintais pomidorais, česnaku ir parmigiano sūriu
Kategorija: Padažų, užpilų, pagardų receptai

Užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais, česnaku ir parmigiano sūriu – tai puikus užkandis, kuris sužavės ne tik skoniu, bet ir naudingomis maistinėmis savybėmis. Šis receptas lengvai paruošiamas, o jo ingredientai užtikrina ne tik skonio harmoniją, bet ir naudą organizmui.
Naudingos sudedamosios dalys:
- Saulėje džiovinti pomidorai: Turtingi antioksidantu likopenu, kuris padeda kovoti su laisvaisiais radikalais, taip pat turi daug vitamino C, A ir kalio.
- Česnakas: Puikus natūralus antibiotikas, stiprina imunitetą ir gerina kraujotaką. Jame yra alicino – junginio, pasižyminčio priešuždegiminėmis savybėmis.
- Parmigiano sūris: Šaltinis kalcio ir baltymų, naudingas kaulams bei raumenims. Taip pat jame yra vitamino B12, kuris padeda palaikyti nervų sistemos veiklą.
- Majonezas: Jei naudojamas saikingai, gali suteikti energijos, nes jame yra riebalų, kurie yra organizmui reikalingas energijos šaltinis.
- Druska ir pipirai: Padeda išryškinti skonį, o pipirai gali turėti lengvą priešuždegiminį poveikį.
Ingredientai
- saulėje džiovinti pomidorai aliejuje
- česnakas: dėkite gana daug
- parmigiano sūris
- mėgstamas majonezas
- druska
- pipirai
Patiekimui:
- skrebučiai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia visus nurodytus ingredientus susmulkinkite arba sutrinkite kuo smulkiau ir išmaišykite tarpusavyje. Skonius reguliuokite pagal save.
2. Tuomet tepkite ant skrebučio ir skanaukite!
Panašūs receptai

Hummus (humusas) - virtų avinžirnių užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais

Česnakinis varškės padažas prie keptos duonos

Sūrio užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais

Armėniškas daržovių užkandis žiemai iš baklažanų, paprikų ir pomidorų

Spanguolių padažas prie antienos, keptos vištienos ar kitokios paukštienos

Koldūnų padažas

Sūrio užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais

Džiovintų grybų - baravykų padažas su grietinėle

Tuno užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais

Chmeli - Khmeli suneli naminiai prieskoniai

Česnakinė krabų lazdelių užtepėlė

Baltas padažas prie lašišos iš grietinėlės su garstyčiomis