Jogurto ir agurkų padažas
Kategorija: Padažų, užpilų, pagardų receptai

- INGREDIENTAI:
- 200 g paprasto jogurto
- 2 skiltelės česnako
- 3 v. š. citrinos sulčių
- 2 agurkai
- 1 a. š. druskos
- 1 v. š. smulkintų krapų
- Pipirai
Agurkus nulupti, perpjauti pusiau, išimti sėklas ir supjaustyti mažais gabaliukais. Agurkus sudėti į dubenį, pabarstyti druska, palikti 30 min pastovėti, nusausinti. Į smulkintuvą sudėti agurkus, krapus, česnakus, citrinos sultis, pipirus, jogurtą. Viską gerai išmaišyti. Tokį padažą patiekti su mėsos patiekalais, galima jį laikyti keletą dienų šaltai.
Panašūs receptai

Gardusis paprikų ir pomidorų padažas prie mėsos

Vištienos užtepėlė su marinuotais agurkėliais

Česnakinis kebabų padažas

Egzotiška lašišos užtepėlė su pasiflora

Šaltas tirštas graikiškas padažas - tzatziki

Tzadziki padažas. pagardas prie mėsos, žuvies

Mėlynojo pelėsinio sūrio padažas

Česnakinis padažas be majonezo

Skumbrės užtepėlė be majonezo

Česnakinė morkų užtepėlė su sūriu ir rūkyta kiauliena, keptai duonai

Greita grūdėtos varškės užtepėlė su avokadu

Džiovintų grybų ir rudųjų pievagrybių paštetas