Kiaušinių ir paprikos užtepėlė be majonezo
Kategorija: Padažų, užpilų, pagardų receptai

Ingredientai
- Kiaušiniai: 4 vnt. (virti)
- Raudonoji paprika: ½ vnt.
- Geltonoji paprika: ½ vnt.
- Saliero lapkotis: ½ vnt.
- Žolelės: sauja (petražolių, kalendros, baziliko, krapų)
- Graikiškas jogurtas: 2 valg. š.
- Alyvuogių aliejus: 1 valg. š. (ypač tyro)
- Česnakai: 1 skiltelė
- Druska: pagal skonį
- Pipirai: pagal skonį
1. Kiaušinius išvirti, atvėsinti ir supjaustyti mažais gabalėliais.
2. Salierą supjaustyti smulkiai.
3. Abi paprikas taip pat supjaustyti smulkiai.
4. Žoleles labai smulkiai sukapoti.
5. Įspausti česnako skilteles.
6. Viską sudėti į dubenį.
7. Sudėti jogurtą, įpilti aliejaus ir pagardinti druska bei pipirais.
8. Viską labai gerai išmaišyti.
Panašūs receptai

Kiaušinių ir paprikos užtepėlė be majonezo

Tuno užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais

Vištienos užtepėlė su marinuotais agurkėliais

Kiaušinių užtepėlė su porais ir agurkais, be majonezo

Jogurto ir agurkų padažas

Gaivi česnakinė krabų lazdelių užtepėlė su kreminiu sūriu

Gardusis paprikų ir pomidorų padažas prie mėsos

Česnakinė morkų užtepėlė su sūriu ir rūkyta kiauliena, keptai duonai

Egzotiška lašišos užtepėlė su pasiflora

Greita grūdėtos varškės užtepėlė su avokadu

Skumbrės užtepėlė be majonezo

Česnakinis kebabų padažas