Kiaušinių ir paprikos užtepėlė be majonezo
Kategorija: Padažų, užpilų, pagardų receptai
Ingredientai
- Kiaušiniai: 4 vnt. (virti)
- Raudonoji paprika: ½ vnt.
- Geltonoji paprika: ½ vnt.
- Saliero lapkotis: ½ vnt.
- Žolelės: sauja (petražolių, kalendros, baziliko, krapų)
- Graikiškas jogurtas: 2 valg. š.
- Alyvuogių aliejus: 1 valg. š. (ypač tyro)
- Česnakai: 1 skiltelė
- Druska: pagal skonį
- Pipirai: pagal skonį
1. Kiaušinius išvirti, atvėsinti ir supjaustyti mažais gabalėliais.
2. Salierą supjaustyti smulkiai.
3. Abi paprikas taip pat supjaustyti smulkiai.
4. Žoleles labai smulkiai sukapoti.
5. Įspausti česnako skilteles.
6. Viską sudėti į dubenį.
7. Sudėti jogurtą, įpilti aliejaus ir pagardinti druska bei pipirais.
8. Viską labai gerai išmaišyti.
Panašūs receptai
Kiaušinių ir paprikos užtepėlė be majonezo
Tuno užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais
Vištienos užtepėlė su marinuotais agurkėliais
Kiaušinių užtepėlė su porais ir agurkais, be majonezo
Jogurto ir agurkų padažas
Gaivi česnakinė krabų lazdelių užtepėlė su kreminiu sūriu
Gardusis paprikų ir pomidorų padažas prie mėsos
Česnakinė morkų užtepėlė su sūriu ir rūkyta kiauliena, keptai duonai
Egzotiška lašišos užtepėlė su pasiflora
Greita grūdėtos varškės užtepėlė su avokadu
Skumbrės užtepėlė be majonezo
Česnakinis kebabų padažas