Pomidorų padažas su bazilikais žiemai
Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai
Ingredientai
- pomidorai: 1 kilogramo
- svogūnai: 2 didelių
- paprikos: 2
- česnakas: 0,5 galvutės (4-5 skiltelių)
- čili pipirai: 1 (nėra privaloma)
- baziliko lapeliai: 1 saujos (galite naudoti ir džiovintus bazilikus)
- smulkinti saulėje džiovinti pomidorai: 1 valgomojo šaukšto
- druska
- pipirai
- cukrus
- balzaminis actas
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia svogūnus, porą česnako skiltelių, čili pipirą smulkiai sukapojame ir apkepiname keptuvėje su aliejumi.
2. Kitoje keptuvėje arba troškinimo inde pakepiname gabaliukais pjaustytas paprikas. Kai jos suminkštėja, į tą pačią keptuvę dedame supjaustytus pomidorus. Troškiname tol, kol pomidorai sukris.
3. Viską pabarstome druska, pipirais ir kitais mėgstamais prieskoniais. Kadangi nuo paprikų ir pomidorų betroškinant atsiskyrė odelės, jas privaloma pašalinti pertrinant visą pomidorų ir paprikų troškinį per sietą (šitos proceso dalies būtų įmanoma išvengti, jeigu pomidorai ir paprikos būtų iškart nulupti - pomidorus galima užplikyti verdančiu vandeniu ir jų odelė lengvai atsiskiria, o paprikas galima pakepti orkaitėje ir paskui joms suminkštėjus susukti į maistinę plėvelę arba foliją ir taip leisti joms atvėsti. Kai atvės, išsuktos iš folijos jos lengvai nusilupa).
4. Kai pomidorų ir paprikų masė tampa be odelių, į ją sudedame kepintus svogūnus su česnakais, baziliko lapelius, trintą česnaką ir saulėje džiovintus pomidorus.
5. Tuomet viską sutriname virtuviniu trintuvu (blenderiu) ir vientisą masę vėl statome ant kaitros. Įberiame šaukštą cukraus, įpilame balzaminio acto, jeigu trūksta, dar įberiame druskos.
6. Pomidorų padažą užviriname ir dedame į iškaitintus stiklainius. Arba suvalgome pietų metu. Skanaus! :)