Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su grybais (pievagrybiais)
Kategorija: Grybų patiekalai / Užkandžiai
Ingredientai
- mielinė sluoksniuota tešla: 1 pakelis
- pievagrybiai: 300 gramų
- svogūnai: 1 vienetas
- morka: 1 vienetas
- aliejus arba sviestas: 2 šaukštai
- druska
- pipirai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia pasidėkite tešlą ten, kur ji turi perspektyvą atšilti. Ant keptuvės užpilkite aliejaus, pašildykite ant nedidelės kaitros ir suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus.
2. Kepinkite ant nedidelės ugnies maišydami kol pasidarys skaidrūs.
3. Suberkite tarkuotas morkas ir toliau kepinkite maišydami. Gali būti, kad morkos sugers visus riebalus ir pasidarys visiškai sausos – nepilkite be proto riebalų, geriau užbarstykite druskos. Tuo metu morkos išskirs sultis ir pradės jose troškintis.
4. Berkite gabalėliais supjaustytus šampinjonus. Jie irgi paleis sulčių.
5. Nuplautus grybus pasidėkite ant lentelės ir dideliu peiliu supjaustykite į betkokios formos gabaliukus.
6. Svogūnus, morkas ir grybus su druska troškinkite ant keptuvės. Maišykite nebūtinai nuolat, bet laikas nuo laiko. Po kurio laiko atsiras skysčio, bet kaitinant jis nugaruos. Tada maždaug tuo metu, kai nebeliks skysčio, įdaras jau ir bus gatavas. Paragaukite. Ar užtenka druskos? Galite užberti šiek tiek juodų maltų pipirų. Palikite įdarą atvėsti.
7. Šiame recepte parašiau, kad reikia 300 gramų grybų, bet čia labai apytikslis skaičius. Vienas dalykas, aš pati niekad tiksliai nesveriu. Kitas dalykas – įdaro kiekis priklauso nuo jūsų sugebėjimo jį uždaryti į pyragėlius. Galite daryti viena megapyragėlį - į visą tešlą sudėti visą įdarą. O jei tešla bus pjaustyta gabaliukais, tai kuo mažesni tie gabaliukai, tuo mažiau įdaro galėsite įdėti (kalbu apie bendrą kiekį). Jei sluoksniuotą tešlos lakštelį pjaustysite į tris dalis, ant kiekvieno iš jų reikės maždaug šaukštelio įdaro.
8. Apie sluoksniuotą tešlą – ją galite pakočioti kočėlu, bet nesuspauskite į gniutulą ir minkykite, todėl geriau rinkitės tokias formas, kad neliktų nuopjovų - kvadratukus ar trikampius. Mes naudojame sluoksniuotą mielinę tešlą - galima ir bemielę.
9. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Skardą su pyragėliais kiškite į orkaitę, kai ji jau būna įkaitusi. Kada pyragėliai iškepa, pasimatys iš jų išvaizdos. Trunka 12-20 minučių. Skanaus!
Raktažodžiai:
tešlos pyragėliai, grybai, pievagrybiai, sloksniuota, tesla, kepta, mielinė sluoksniuota tešla, svogūnai, morka, druska
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su grybais (pievagrybiais)
Pyragėliai su džiovintais grybais
RYŽIŲ SRIUBA SU KREVETĖMIS IR GRYBAIS
Jaučio žandai troškinti vyne
SOTI SRIUBA SU GRYBAIS
Soti bulvių mišrainė su grybais
Grybų paštetas
SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS ŽUVIES PYRAGAS
Sotus grikių plovas su mėsa ir grybais, keptas keptuvėje
Tradicinės vokiškos bulvių salotos
Pyragėliai su grybais
Kiaušinių plaktienė su grietine ir kiaulienos smegenimis
SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS KREPŠELIAI SU GRYBAIS
Žemaičių blynai su grybais ir daržovėmis
Pyragėliai su grybais
Greitas mėsos pyragas su grybais.
Česnakinės krevetės
MIEŽIŲ KOŠĖ SU GRYBAIS IR TOFU
SU GRYBAIS TROŠKINTA VIŠTIENA
Gardžioji silkė su burokėliais, grybais ir obuoliais
Soti lazanija su vištiena ir grybais
Nesaldūs pyragėliai su grybais
KALAKUTIENOS IR PUPELIŲ TROŠKINYS
Pastitsio - graikiška lazanija iš makaronų su grybais ir jautiena