Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su grybais (pievagrybiais)

Kategorija: Grybų patiekalai / Užkandžiai


Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su grybais (pievagrybiais)

Paskelbė:
06 Kovo 2023

Ingredientai


  • mielinė sluoksniuota tešla: 1 pakelis
  • pievagrybiai: 300 gramų
  • svogūnai: 1 vienetas
  • morka: 1 vienetas
  • aliejus arba sviestas: 2 šaukštai
  • druska
  • pipirai

Recepto paruošimas


1. Pirmiausia pasidėkite tešlą ten, kur ji turi perspektyvą atšilti. Ant keptuvės užpilkite aliejaus, pašildykite ant nedidelės kaitros ir suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus.
2. Kepinkite ant nedidelės ugnies maišydami kol pasidarys skaidrūs.
3. Suberkite tarkuotas morkas ir toliau kepinkite maišydami. Gali būti, kad morkos sugers visus riebalus ir pasidarys visiškai sausos – nepilkite be proto riebalų, geriau užbarstykite druskos. Tuo metu morkos išskirs sultis ir pradės jose troškintis.
4. Berkite gabalėliais supjaustytus šampinjonus. Jie irgi paleis sulčių.
5. Nuplautus grybus pasidėkite ant lentelės ir dideliu peiliu supjaustykite į betkokios formos gabaliukus.
6. Svogūnus, morkas ir grybus su druska troškinkite ant keptuvės. Maišykite nebūtinai nuolat, bet laikas nuo laiko. Po kurio laiko atsiras skysčio, bet kaitinant jis nugaruos. Tada maždaug tuo metu, kai nebeliks skysčio, įdaras jau ir bus gatavas. Paragaukite. Ar užtenka druskos? Galite užberti šiek tiek juodų maltų pipirų. Palikite įdarą atvėsti.
7. Šiame recepte parašiau, kad reikia 300 gramų grybų, bet čia labai apytikslis skaičius. Vienas dalykas, aš pati niekad tiksliai nesveriu. Kitas dalykas – įdaro kiekis priklauso nuo jūsų sugebėjimo jį uždaryti į pyragėlius. Galite daryti viena megapyragėlį - į visą tešlą sudėti visą įdarą. O jei tešla bus pjaustyta gabaliukais, tai kuo mažesni tie gabaliukai, tuo mažiau įdaro galėsite įdėti (kalbu apie bendrą kiekį). Jei sluoksniuotą tešlos lakštelį pjaustysite į tris dalis, ant kiekvieno iš jų reikės maždaug šaukštelio įdaro.
8. Apie sluoksniuotą tešlą – ją galite pakočioti kočėlu, bet nesuspauskite į gniutulą ir minkykite, todėl geriau rinkitės tokias formas, kad neliktų nuopjovų - kvadratukus ar trikampius. Mes naudojame sluoksniuotą mielinę tešlą - galima ir bemielę.
9. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Skardą su pyragėliais kiškite į orkaitę, kai ji jau būna įkaitusi. Kada pyragėliai iškepa, pasimatys iš jų išvaizdos. Trunka 12-20 minučių. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: