Kepta antis su kmynais

Kategorija: Vištiena ir paukštiena


Kepta antis su kmynais

Paskelbė:
02 Lapkričio 2022
Nuostabus šventinis orkaitėje keptos anties su kmynais receptas. Pažadu, kad pirštelius apsilaižysite. Aš šį receptą sužinojau iš savo kaimynės prieš keletą metų ir dabar kepu tik šitaip. Ji taip pat sakė, kad pagal tokį receptą kuo puikiausiai galima kepti ir žąsį, bet aš pati dar neišmėginau. Tad jei vis dar ieškote nuostabaus recepto švenčių periodui, būtinai išmėginkite ir šį mano pateiktą receptą. Žinoma, toks receptas puikiai tinka ne tik didžiosioms metų šventėms, bet ir kitoms progoms, kai norisi nustebinti užsukusius svečius. 



Ingredientai


  • antys: 1 
  • jūros druska: 1,5 valgomojo šaukšto
  • šviežiai malti juodieji pipirai: 2 arbatinių šaukštelių
  • malti kmynai: žiupsnelio
  • česnakas: 3 skiltelių
  • imbiero šaknis: 1,5 centimetro gabaliuko
  • tarkuota apelsino žievelė: iš 1 vnt. (jei kepsite žąsį, reikės dviejų apelsinų)
  • medus: 4 valgomųjų šaukštų
  • sojos padažas: 4 valgomųjų šaukštų
  • actas: 1 valgomojo šaukšto


Recepto paruošimas



1. Pirmiausia nupjaukite anties uodegėlę (galite ir palikti, bet nuo jos gali atsirasti nemalonus kvapas).
2. Antį nuplaukite ir gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
3. Tada maltus kmynus, druską ir pipirus pakepinkite sausoje keptuvėje, sutrinkite.
4. Antį įtrinkite druskos, pipirų ir kmynų mišiniu, apvyniokite folija ir palikite šaltoje vietoje per visą naktį.
5. Prieš kepant antį, susmulkinkite česnakus, imbierus, maišykite juos su nutarkuotomis apelsinų žievelėmis, 2 šaukštais medaus, 2 šaukštais sojų padažo. Ingredientus dėkite į puodą, užpilkite puse stiklinės vandens ir užvirinkite.
6. Užsiūkite anties kaklą, supilkite karštą marinatą ir užsiūkite pilvą.
7. Antį dėkite į kepimo maišą/rankovę ir kepkite maždaug 2-2,5 valandos, priklausomai nuo kepamos anties dydžio.
8. Likus maždaug 10-15 minučių iki kepimo pabaigos sumaišykite likusį sojos padažą, medų, pilkite šaukštą acto, pagardinkite druska ir pipirais. Gautu mišiniu aptepkite iš kepimo maišo/rankovės išimtą antį ir šauname į orkaitę dar apie 10-15 minučių, kol gražiai apskrunda.
9. Keptą antį labai skanu patiekti su bruknių uogiene ir raudonu sausu vynu. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: