Troškinys: Anties kojelės pagal Beatą su nuostabiu garnyru
Kategorija: Vištiena ir paukštiena
Tiesiog negaliu nepasidalinti šiuo tobulu antienos receptu. Burnoje ištirpstančios anties kulšelės su fantastiškai skaniu garnyru.
Beata gamindama šį patiekalą, jį troškino ketaus puode, o aš pats prisitaikiau (slowcooker). Galiu tik Jums priminti, kad viskas, kas turi būti troškinama ilgai bei nedidelėje temperatūroje, gali būti labai skaniai pagaminta lėtpuodyje. Jei Jums norisi nuostabaus prancūziško stiliaus troškinio, šis tikrai Jūsų nenuvils!
1. Pirmiausia aliejų įkaitiname storadugnėje, būtų geriausia ketaus, keptuvėje.
2. Nuo ančių kojelių nupjaustykite matomus riebalus ir dėkite į keptuvę.
3. Gerai apskrudinkite ant didelės kaitros.
4. Anties riebalų susikaupia tikrai ganėtinai daug. Juos nupilkite palikdami maždaug vieną šaukštą ir atsidėkite į šaldytuvą. Vėliau juos galite panaudoti orkaitėje kepant bulves, tikrai fantastiškai skanu...
5. Antienos kojeles atidėkite, o į keptuvę dėkite supjaustytą svogūną.
6. Kai svogūnas šiek tiek apkepa, dėkite smulkiai sukapotą česnaką bei salierą.
7. Pakepinkite porą minučių ir supilkite portveiną bei leiskite užvirti gramdydami prikepusius likučius nuo dugno.
8. Tada pilkite viską į lėtpuodį (slowcooker), berkite kruopas, dėkite kubeliais supjaustytas bulves ir morkas, lauro lapą bei čiobrelį.
9. Ant viršaus (būtent tokia tvarka į lėtpuodį ir dedame, paprastame puode reikia dėti pirmiausia kojeles, po to daržoves) dėkite anties kojeles, pilkite vištienos sultinį, uždenkite ir troškinkite ant žemesnės temperatūros nustatymo mažiausiai 6 valandas. Skanaukite! ;)
Beata gamindama šį patiekalą, jį troškino ketaus puode, o aš pats prisitaikiau (slowcooker). Galiu tik Jums priminti, kad viskas, kas turi būti troškinama ilgai bei nedidelėje temperatūroje, gali būti labai skaniai pagaminta lėtpuodyje. Jei Jums norisi nuostabaus prancūziško stiliaus troškinio, šis tikrai Jūsų nenuvils!
Ingredientai
- aliejus: 1 šaukšto
- anties kojelės: 2-3
- svogūnai: 1
- česnakas: 1 skiltelės
- saliero stiebai: 1
- pusiau saldus portveinas (portugališkas vynas): 100 mililitrų (jeigu gaminsite paprastame puode, tai 200 mililitrų)
- morkos: 2 (galima dėti ir daugiau)
- bulvės: 2 (galima dėti ir daugiau)
- lauro lapai: 1
- čiobrelis: 1 arbatinio šaukštelio
- perlinės kruopos: 3-4 šaukštų
- vištienos sultinys: 200 mililitrų
- druska
- pipirai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia aliejų įkaitiname storadugnėje, būtų geriausia ketaus, keptuvėje.
2. Nuo ančių kojelių nupjaustykite matomus riebalus ir dėkite į keptuvę.
3. Gerai apskrudinkite ant didelės kaitros.
4. Anties riebalų susikaupia tikrai ganėtinai daug. Juos nupilkite palikdami maždaug vieną šaukštą ir atsidėkite į šaldytuvą. Vėliau juos galite panaudoti orkaitėje kepant bulves, tikrai fantastiškai skanu...
5. Antienos kojeles atidėkite, o į keptuvę dėkite supjaustytą svogūną.
6. Kai svogūnas šiek tiek apkepa, dėkite smulkiai sukapotą česnaką bei salierą.
7. Pakepinkite porą minučių ir supilkite portveiną bei leiskite užvirti gramdydami prikepusius likučius nuo dugno.
8. Tada pilkite viską į lėtpuodį (slowcooker), berkite kruopas, dėkite kubeliais supjaustytas bulves ir morkas, lauro lapą bei čiobrelį.
9. Ant viršaus (būtent tokia tvarka į lėtpuodį ir dedame, paprastame puode reikia dėti pirmiausia kojeles, po to daržoves) dėkite anties kojeles, pilkite vištienos sultinį, uždenkite ir troškinkite ant žemesnės temperatūros nustatymo mažiausiai 6 valandas. Skanaukite! ;)
Raktažodžiai:
aliejus, antis, svogunai, cesnakas, salieras, morkos, bulves, ciobrelis, lauro lapai, perlines kruopos, sultinys, druska, pipirai
Antiena su marinuotais agurkais
Confit de canard - antienos kulšelės prancūziškai
keptos anties receptas
Ančių kojelės su slyvomis ir žvaigždanyžiais
Lėtai kepta antis
Vytinta anties krūtinėlė
Troškintos jautienos kepenys su morkomis
Troškintos jautienos kepenys su morkomis
Kaip paruošti keptas varlių kojeles su sviestiniu citrininiu padažu?
Gumbo - tiršta šamo sriuba
Kiaulienos kepsnys su garstyčiomis ir medumi
JAUTIENOS GULIAŠAS ARBA AŠTRUS JAUTIENOS TROŠKINYS
Tailandietiškos antienos salotos su žuvies padažo užpilu
Skaniai sūdyta skumbrė namuose
žuvienė su perlinėmis kruopomis
Šalta avokadų sriuba su pasukomis
Paprasta žuvienė su perlinėmis kruopomis iš lašišos rinkinio
Fish chips - kepta žuvis traškioje tešloje su mineraliniu pagal Beatą
Makaronai su kalakutinos faršu ir bolonijos padažu
Vištienos salotos su obuoliais
Silkės suktinukai su garstyčiomis pagal Beatą
Grybų sriuba su sorų kruopomis
"Tinginių" troškinys su kalakutienos arba vištienos faršu ir kopūstais
Lenkiškas bigosas - kopūstų troškinys su mėsa