Įkelti receptą
Rodyti Kategorijas


Kalėdų antis grilyje

Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos


Kalėdų antis grilyje

Paskelbė:

Ingredientai

  • Antis: 1 vnt.
  • Kriaušės: 3 vnt.
  • Mėlynosios slyvos: 3 vnt.
  • Bulvės: 5 vnt. (virtos)
  • Spanguolės: sauja
Aptepimui:
  • Sojos padažas: 2 valg. š.
  • Medus: 1 valg. š.
  • Pomidorų padažas: 2 valg. š.
  • Česnakai: 2 skiltelės
Marinavimui (jeigu marinuosite namuose):
  • Česnakų skiltelės: 3 vnt.
  • Svogūnai: 1 vnt.
  • Rozmarinai: 1-2 šakelės
  • Česnakų granulės: 3 arb. š.
  • Druska: 2 arb. š. 
  • Pipirai: pagal skonį


Recepto paruošimas

1. Antį galima nusipirkti jau marinuotą, arba galima ją kepimui pasiruošti namuose.

2. Ruošiant namuose tereikės antį gerai nusausinti popieriniais rankšluosčiais, į ertmę įdėti 3 česnakų skilteles (jas patraiškyti, lupti nebūtina).

3. Taip pat įdėti rozmarino šakelę ir ketvirčiais pjaustytą svogūną.

4. Visą anties išorę įtrinti druska, pipirais, česnakų granulėmis. Odelę subadyti dantų krapštuku, kad kepant galėtų ištekėti riebalai.

5. Krūtinėlės odą aštriu įpjauti įstrižai (tik svarbu neįpjauti mėsos, kitaip ji bus sausa). Antis paruošta kepti.

6. Marinuotą antį dėti į griliui tinkamą keptuvę ir kepti 150 C temperatūroje apie ~2,5val. Tikslus kepimo laikas priklausys nuo paukščio dydžio.

7. Likus 1val. iki kepimo pabaigos į keptuvę šalia anties pridėti pjaustytų kriaušių, slyvų ir virtų bulvių. Berti saują spanguolių ir baigti viską kartu kepti, kol antis bus pilnai iškepusi.

8. Bebaigiant kepti paruošti mišinį iš sojos padažo, medaus, pomidorų padažo ir česnakų. Mišiniu aptepti visą antį.

9. Iškeptą antį patiekti su kartu keptais vaisiais ir kitais mėgstamais garnyrais.

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook