Geriau nei restoranuose: višta apelsinuose.
Kategorija: Vištiena ir paukštiena
Ingredientai:
Apelsinai – 3 vnt
Česnakas – 3 skiltelės
Višta – 1,6 kg
Rozmarinas – 10 g
Šviežias imbieras – 10 g
Kukurūzų miltai – 10 g
Sojos padažas – 50 ml
Paruošimas:
1. Išspausti apelsinų sultis. Sutarkuoti imbierą, česnaką smulkiai supjaustyti. Viską dėti į apelsinų sultis, įpilti sojos padažą.
2. Vištą dėti į polietileno maišelį, užpilti marinatu, įdėti rozmarino, uždaryti ir laikyti šaldytuve 3 val.
3. Išimti ir dėti vištą į kepimo formą, pašauti į 180 laipsnių orkaitę 30-40 min, paskui apversti ir kepti tiek pat.
4. Likusį marinatą perkošti, užvirinti ir virti ant lėtos ugnies kol neišgaruos pusė skysčio. Po to įdėti kukurūzų miltus ir pamaišant virti kol padažas sutirštės. Gatavą vištą patiekti su gautu padažu.
Apelsinai – 3 vnt
Česnakas – 3 skiltelės
Višta – 1,6 kg
Rozmarinas – 10 g
Šviežias imbieras – 10 g
Kukurūzų miltai – 10 g
Sojos padažas – 50 ml
Paruošimas:
1. Išspausti apelsinų sultis. Sutarkuoti imbierą, česnaką smulkiai supjaustyti. Viską dėti į apelsinų sultis, įpilti sojos padažą.
2. Vištą dėti į polietileno maišelį, užpilti marinatu, įdėti rozmarino, uždaryti ir laikyti šaldytuve 3 val.
3. Išimti ir dėti vištą į kepimo formą, pašauti į 180 laipsnių orkaitę 30-40 min, paskui apversti ir kepti tiek pat.
4. Likusį marinatą perkošti, užvirinti ir virti ant lėtos ugnies kol neišgaruos pusė skysčio. Po to įdėti kukurūzų miltus ir pamaišant virti kol padažas sutirštės. Gatavą vištą patiekti su gautu padažu.
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
KALĖDOMIS KVEPIANTI VIŠTA
Jautienos befstrogenas
Gruziniska "Charčio"
Tiršta vištienos ir ryžių sriuba
Atradau trąšas, kurios nieko nekainavo, o prikėlė net silpniausius augalus
Karališkos bulvės
Vištienos galantinas. Įdaryta višta.
Keptas kalakutas su citrusiniais vaisiais ir žolelėmis
Greitai marinuoti kopustai
Kepta višta „Citrina“
Tortas „Juodasis miškas“
Sūdyta skumbrė su prieskoniais
ispaniškas desertas
Apelsinų ir migdolų pyragas
Naminis vyšnių likeris
Naminiai eklerai su plikytu kremu.
Vištienos file kepta folijoje
Avienos šonkauliukai su obuoliais ir makaronais
Skaniausia rūgštynių sriuba
Faršo ir bulvių kepsnys
Prancūziška sūrio ir vištienos sriuba