Kepta višta orkaitėje su obuoliais
Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos

Ingredientai
- Višta: 1 vnt.
- Obuoliai: 1 vnt.
- Česnakai: 4 skiltelės
- Rozmarinai: kelios šakelės
- Sviestas: 70 g
- Druska: žiupsnis
- Pipirai: žiupsnis
- Bulvės: 6 vnt.
- Prieskoniai bulvėms: 1 arb. š.
1. Pasiruošti visus ingredientus. Vištą išimti iš šaldytuvo ir palaikyti kambarioje temperatūroje šiek tiek prieš gaminimą.
2. Vištą labai gerai nusausinti popieriniais rankšluosčiais. Kuo sausesnė oda bus, tuo geriau apskrus.
3. Į nedidelę keptuvę sudėti sviestą.
4. Rozmarinų lapelius nuimti nuo stiebų ir sukapoti.
5. Žoleles sudėti ant sviesto ir pakaitinti, kol sviestas ištirps. Atidėti.
6. Vištą apibarstyti druska ir pipirais. Barstyti kruopščiai visą paviršių, būtinai prieskonių berti ir į paukščio vidų.
7. Obuolį supjaustyti skiltelėmis.
8. Obuolius ir česnakų skilteles sukimšti į vištos vidų. Obuolys visas gali ir netilpti, priklausomai nuo jo dydžio.
9. Paruoštą vištą dosniai aptepti tirpintu sviestu su rozmarinais.
10. Paukštį sviestu aptepti kruopščiai, visą plotą. Tai užtikrins gražesnį kepimą.
11. Orkaitę įkaitinti iki 230 C temperatūros ir dėti kepti maždaug 1-1,5 val. Tikslus kepimo laikas priklausys nuo paukščio dydžio ir orkaitės. Labai svarbu kas 15-20 min vištą aplieti susidariusiomis sultimis, tai užtikrins, kad odelė iškeps gražiai ir tolygiai apskrus.
12. Kol višta kepa, bulves nuskusti ir supjaustyti skiltelėmis. Sudėti į dubenį ir apibarstyti druska, pipirais, bulvių prieskoniais, įpilti aliejaus.
13. Gerai išmaišyti ir perkelti į skardą.
14. Bulvės dėti į orkaitę po višta. Kepti kol bus pilnai iškepusios.
15. Kai višta iškeps, ją išimti ir atidėti, palikti pastovėti. Orkaitės temperatūrą sumažinti iki 180 C temperatūros ir leisti bulvėms šiek tiek apskrusti.
16. Vištą pjaustyti ir patiekti su bulvėmis ir, jeigu noris, daržovių salotomis.
Panašūs receptai











