Kepta višta su obuoliais
Kategorija: Vištiena ir paukštiena
Labai sultinga, minkšta bei aromatinga višta. Viduje esantys obuoliai duoda truputį saldumo, svogūnas neleidžia išsausėti vištienai, česnakinis žolelių sviestas neleidžia krūtinėlei tapti sprangiai.
1. Pradžioje pasigaminame marinatą. Česnaką sugrūdame kartu su druska bei pipirais, kad gautųsi tiršta masė. Į šią masę įpilame kelis šaukštus aliejaus.
2. Šiuo pasiruoštu mišiniu gerai įtriname vištą.
3. Tuomet paimame kambario temperatūros sviestą, įdedame į jį džiovintas žoleles bei vieną arbatinį šaukštelį druskos. Gerai išsukame. Šį sviesto mišinį pakišame po oda, likutį įdedame vištos vidų.
4. Taip pamarinuotą vištą įsukame į maistinę plėvelę bei padedame į šaldytuvą, parai laiko.
5. Prieš kepant vištą, pamarinuojame bulves. Sutriname kelias česnako skilteles kartu su druska bei garstyčių grūdeliais. Ant bulvių užpilame truputį aliejaus bei sutrinto marinato. Leidžiame truputį pasimarinuoti.
6. Prieš kepdamos, į vištos vidų dedame ketvirčiais supjaustytus obuolius bei svogūnus, sandariai užsiūname.
7. Po to dedame vištą į skardą, aplink išdėliojame bulves.
8. Viską sandariai apdengiame su folija. Kepame 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių, paskui nuimame foliją ir dar kepame apie 40 minučių arba, kol apskrus. Skanaujame!
Ingredientai
- višta: ~2 kilogramų
- česnakas: 1 galvutės
- svogūnai: 2 galvučių
- džiovintos žolelės (mairūnas, raudonėlis)
- garstyčių grudeliai: 1 arbatinio šaukštelio
- sviestas: 1 pakelio
- druska
- pipirai
- obuoliai: ~3
- bulvės
Recepto paruošimas
1. Pradžioje pasigaminame marinatą. Česnaką sugrūdame kartu su druska bei pipirais, kad gautųsi tiršta masė. Į šią masę įpilame kelis šaukštus aliejaus.
2. Šiuo pasiruoštu mišiniu gerai įtriname vištą.
3. Tuomet paimame kambario temperatūros sviestą, įdedame į jį džiovintas žoleles bei vieną arbatinį šaukštelį druskos. Gerai išsukame. Šį sviesto mišinį pakišame po oda, likutį įdedame vištos vidų.
4. Taip pamarinuotą vištą įsukame į maistinę plėvelę bei padedame į šaldytuvą, parai laiko.
5. Prieš kepant vištą, pamarinuojame bulves. Sutriname kelias česnako skilteles kartu su druska bei garstyčių grūdeliais. Ant bulvių užpilame truputį aliejaus bei sutrinto marinato. Leidžiame truputį pasimarinuoti.
6. Prieš kepdamos, į vištos vidų dedame ketvirčiais supjaustytus obuolius bei svogūnus, sandariai užsiūname.
7. Po to dedame vištą į skardą, aplink išdėliojame bulves.
8. Viską sandariai apdengiame su folija. Kepame 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių, paskui nuimame foliją ir dar kepame apie 40 minučių arba, kol apskrus. Skanaujame!
Raktažodžiai:
vista, cesnakas, svogunas, obuoliai, kepta vista, vistiena, sviestas, bulves, prieskoniai, druska, pipirai
Kepta višta „Citrina“
Kepta višta kamado kepsninėje
Geriau nei restoranuose: višta apelsinuose.
KALĖDOMIS KVEPIANTI VIŠTA
Vištienos galantinas. Įdaryta višta.
Kaip pašalinti iš vištienos hormonus ir antibiotikus
Spagečiai Su Vištiena
Kepta višta orkaitėje
Troškinta vištiena (vištienos "tušonkė")
Troškinta vištiena kokoso piene su Dižono garstyčiomis
Vytinta anties krūtinėlė
Vištienos buljonas - sultinys
SU GRYBAIS TROŠKINTA VIŠTIENA
Baravykų sviestas - užtepėlė su čiobreliu
Raudonasis picos pado padažas
SKANIAUSIA VIŠTIENA (MARINATAS VIŠTIENAI IR JAUTIENAI)
KALAKUTIENOS TROŠKINYS SU DARŽOVĖMIS IR MAKARONAIS
ŠOKOLADINIS TRUPININIS VARŠKĖS PYRAGAS
Azijietiškos antienos salotos
Bulvių košė su moliūgu
Skanesnių keptų bulvių nebūsite ragavę
KK+ marinatas vištienai su actu
Naminės grūdėtos garstyčios
Kiaulienos sprandinės šašlykas, marinuotas su angliškomis garstyčiomis