Kepta višta ant stiklainio
Kategorija: Vištiena ir paukštiena
Tokia kepta višta ant stiklainio pagal "YouTube" kanalo receptą gaunasi neįtikėtinai skani ir traški. Šį video atradau visai netikėtai ir nusprendžiau išmėginti. Video pateiksiu recepto gale, bet jis nėra lietuvių kalba.
Išmėginkite šį receptą ir Jūs, garantuotai nenusivilsite!
1. Iš vakaro vištą nuplauname, išdžioviname ir pasūdome.
2. Įdedame į šaldytuvą ir paliekame per visą naktį.
3. Bulves ir svogūnus nulupame, supjaustome stambesniais gabaliukais, česnaką - plonais griežinėliais.
4. Viską sudedame į stiklainį.
5. Kambario temperatūros sviestą sumaišome su čiobreliais, juodaisiais pipirais ir viena tarkuota česnako skiltele.
6. Gerai išmaišome.
7. Pakeliame vištienos odą ir po ja paskirstome sviesto įdarą.
8. Atskirame dubenyje sumaišome pomidorų pastą su druska, maltais pipirais, augaliniu aliejumi ir šiltu vandeniu.
9. Šį užpilą supilame į stiklainį su paruoštomis bulvėmis, svogūnais ir česnaku.
10. Dabar ant stiklainio užmauname vištą ir pabarstome maltais raudonaisiais pipirais.
11. Viršuje įkišame du dantų krapštukus.
12. Ant jų pritvirtiname kepimo popieriaus gabaliuką, kad iš viršaus vištiena nesudegtų.
13. Dedame į įkaitintą orkaitę.
14. Kepame 185 laipsnių temperatūroje maždaug 70 minučių.
15. Paruošta, galima patiekti! Skanaus!
Išmėginkite šį receptą ir Jūs, garantuotai nenusivilsite!
Ingredientai
- vištos: 1 visa
- sviestas: 40 gramų (kambario temperatūros)
- čiobreliai: 0,5 valgomojo šaukšto
- druska
- juodieji pipirai
- česnakas: 5-6 skiltelių
- bulvės: 2
- svogūnai: 1
- pomidorų pasta: 0,5 šaukšto
- augalinis aliejus: 50 mililitrų
- šiltas vanduo: 160 mililitrų
- stiklainiai: 1
Recepto paruošimas
1. Iš vakaro vištą nuplauname, išdžioviname ir pasūdome.
2. Įdedame į šaldytuvą ir paliekame per visą naktį.
3. Bulves ir svogūnus nulupame, supjaustome stambesniais gabaliukais, česnaką - plonais griežinėliais.
4. Viską sudedame į stiklainį.
5. Kambario temperatūros sviestą sumaišome su čiobreliais, juodaisiais pipirais ir viena tarkuota česnako skiltele.
6. Gerai išmaišome.
7. Pakeliame vištienos odą ir po ja paskirstome sviesto įdarą.
8. Atskirame dubenyje sumaišome pomidorų pastą su druska, maltais pipirais, augaliniu aliejumi ir šiltu vandeniu.
9. Šį užpilą supilame į stiklainį su paruoštomis bulvėmis, svogūnais ir česnaku.
10. Dabar ant stiklainio užmauname vištą ir pabarstome maltais raudonaisiais pipirais.
11. Viršuje įkišame du dantų krapštukus.
12. Ant jų pritvirtiname kepimo popieriaus gabaliuką, kad iš viršaus vištiena nesudegtų.
13. Dedame į įkaitintą orkaitę.
14. Kepame 185 laipsnių temperatūroje maždaug 70 minučių.
15. Paruošta, galima patiekti! Skanaus!
Raktažodžiai:
vista, sviestas, ciobreliai, druska, pipirai, bulves, svogunai, aliejus, vanduo, pomidoru pasta
Kepta traški višta orkaitėje su majonezu
Kepta višta su obuoliais
Kepta višta kamado kepsninėje
KALĖDOMIS KVEPIANTI VIŠTA
Kepta višta „Citrina“
Apelsininė vištiena a L'Orange (apelsinų skonio viščiukas)
Geriau nei restoranuose: višta apelsinuose.
CAJUN vištienos sparneliai su bulvių ir kopūstų salotomis
Vištienos galantinas. Įdaryta višta.
Spagečiai Su Vištiena
Kaip pašalinti iš vištienos hormonus ir antibiotikus
Kijevo kotletai iš maltos vištienos
Kepta višta orkaitėje
PUPELIŲ SRIUBA SU KEPTA ŠONINE
Keptuvėje kepta traški dorada su daržovėmis
Troškinta vištiena (vištienos "tušonkė")
Visa lašiša kepta orkaitėje su petražolėmis ir pomidorais
Vištienos pjausneliai kitaip
Orkaitėje kepta vištienos krūtinėlė su grybais, sviestu, baltuoju vynu ir čiobreliais
Orkaitėje kepta antis su majonezu
Jautienos ir kokosų karis
Folijoje kepta vištiena su pupelėmis ir porais pagal Oliverį
Skaniausias pasaulyje bulvių vyniotinis su faršu
Lėtai kepta antis