Kepta višta ant stiklainio

Kategorija: Vištiena ir paukštiena


Kepta višta ant stiklainio

Paskelbė:
11 Lapkričio 2022
Tokia kepta višta ant stiklainio pagal "YouTube" kanalo receptą gaunasi neįtikėtinai skani ir traški. Šį video atradau visai netikėtai ir nusprendžiau išmėginti. Video pateiksiu recepto gale, bet jis nėra lietuvių kalba.

Išmėginkite šį receptą ir Jūs, garantuotai nenusivilsite!



Ingredientai


  • vištos: 1 visa
  • sviestas: 40 gramų (kambario temperatūros)
  • čiobreliai: 0,5 valgomojo šaukšto
  • druska
  • juodieji pipirai
  • česnakas: 5-6 skiltelių
  • bulvės: 2
  • svogūnai: 1
  • pomidorų pasta: 0,5 šaukšto
  • augalinis aliejus: 50 mililitrų
  • šiltas vanduo: 160 mililitrų
  • stiklainiai: 1


Recepto paruošimas



1. Iš vakaro vištą nuplauname, išdžioviname ir pasūdome.
2. Įdedame į šaldytuvą ir paliekame per visą naktį.
3. Bulves ir svogūnus nulupame, supjaustome stambesniais gabaliukais, česnaką - plonais griežinėliais.
4. Viską sudedame į stiklainį.
5. Kambario temperatūros sviestą sumaišome su čiobreliais, juodaisiais pipirais ir viena tarkuota česnako skiltele.
6. Gerai išmaišome.
7. Pakeliame vištienos odą ir po ja paskirstome sviesto įdarą.
8. Atskirame dubenyje sumaišome pomidorų pastą su druska, maltais pipirais, augaliniu aliejumi ir šiltu vandeniu.
9. Šį užpilą supilame į stiklainį su paruoštomis bulvėmis, svogūnais ir česnaku.
10. Dabar ant stiklainio užmauname vištą ir pabarstome maltais raudonaisiais pipirais.
11. Viršuje įkišame du dantų krapštukus.
12. Ant jų pritvirtiname kepimo popieriaus gabaliuką, kad iš viršaus vištiena nesudegtų.
13. Dedame į įkaitintą orkaitę.
14. Kepame 185 laipsnių temperatūroje maždaug 70 minučių.
15. Paruošta, galima patiekti! Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: