Skaniai kepta višta su citrina ir medumi
Kategorija: Vištiena ir paukštiena
Ingredientai
- šviežios vištos: 1 (~1,8 kilogramo)
- citrinos: 1 (supjaustome ketvirčiais)
- šviežios citrinos sultys: 0,5 puodelio
- grynas alyvuogių aliejus: ketvirtadalio puodelio
- medus: 1 arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Įkaitinkite orkaitę iki 220°C arba 200°C su ventiliatoriumi.
2. Vištą nuplauti po tekančiu vandeniu ir nusausinti popieriniu rankšluosčiu.
3. Citrinos ketvirčius sudėti į vištos vidų.
4. Paruoštą vištą sudėti į kepimo skardą. Sumaišykite citrinos sultis ir medų dubenėlyje ir patepkite šiuo mišiniu vištą. Kepkite apie 20 minučių.
5. Sumažinkite ugnį iki 180°C arba iki 160°C su ventiliatoriumi ir kepkite dar apie 1 valandą kol storiausias vištienos sluoksnis bus sultingas.
6. Tuo tarpu, likusį citrinos ir medaus mišinį pašildyti keptuvėje kol šis sutirštės.
7. Iškeptą vištieną patiekti su citrinos ir medaus padažu ir papuošti galima šviežiais ar ant grotelių keptais citrinų griežinėliais.
Raktažodžiai:
šviežios vištos, citrinos, šviežios citrinos sultys, grynas alyvuogių aliejus, medus, KEPTA VIŠTA
Kepta višta „Citrina“
KALĖDOMIS KVEPIANTI VIŠTA
Kepta višta kamado kepsninėje
Kepta višta su obuoliais
Geriau nei restoranuose: višta apelsinuose.
Kepta traški višta orkaitėje su majonezu
Kepta višta ant stiklainio
Kaip pašalinti iš vištienos hormonus ir antibiotikus
Apelsininė vištiena a L'Orange (apelsinų skonio viščiukas)
Vištienos galantinas. Įdaryta višta.
Spagečiai Su Vištiena
Jogurto ir agurkų padažas
Grilyje keptos krevetės su daržovėmis
ORKAITĖJE KEPTA LAŠIŠA SU GARSTYČIOMIS IR ČESNAKU
KEPTA ANTIENOS KRŪTINĖLĖ SU APELSINŲ PADAŽU
Aštri vištiena su avokadų padažu
Kepta antienos krūtinėlė su apelsinų padažu
Šonkauliukai su imbieru
Lašiša su ypatingu pagardu
Puikus užkandis iš vištos file
Krevetės, kurių neįmanoma pamiršti
KEPTI VIŠTIENOS SPARNELIAI: MEDAUS IR GARSTYČIŲ MARINATAS
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Skaniai keptas upėtakis ant grotelių su petražolėmis ir citrina