Aštrūs ir traškūs vištienos sparneliai
Kategorija: Vištiena ir paukštiena
Pamenu seniau, prieš keletą metų, iš šalia esančio kiniečių restorano nuolatos mėgdavome užsisakyti aštrių vištienos sparnelių. Skonis būdavo nerealus! Bet atėjo diena, kai mano vyras nusprendė, kad reikia ir patiems pabandyti tokių (arba net geresnių) išsikepti. Štai ir pradėjom bandyti, ir žinot ką? Ogi pasirodo labai paprasta ir nerealiai skanu (net skaniau nei restorane)! Tai štai ir jums mielieji nuostabus receptas, tikrai itin paprasta ir privalu išmėginti. Aš visko dėjau dar daugiau, nes sparnelių turėjau net 2 kilogramus, bet jums sumažinau porciją iki 1 kilogramo. Tikrai fantastiškas patiekalas ir šiaip pietums, ir svečiams pavaišinti.
1. Iš pradžių pasimarinuokite vištienos sparnelius su pipirais, čili milteliais bei druska, įspauskite pusę česnako skiltelių.
2. Tuo tarpu kol mėsa marinuojasi, griežinėliais supjaustykite papriką, likusias česnako skilteles, svogūnų laiškus (naudokite pagrinde jaunų svogūnų galvas bei tik dalį laiškų).
3. Žiedeliais supjaustykite pipirą.
4. Tuomet viską pasiruošus puode įkaitinkite aliejų.
5. Kol šis kaista, išplakite kiaušinius bei supilkite ant vištienos sparnelių, išmaišykite. Po to po truputį berkite miltus bei maišykite, kad vištienos sparneliai pasidengtų tešla.
6. Tada į įkaitusį aliejų dėkite sparnelius, paskui sumažinkite karštį bei virkite juos maždaug 10 minučių.
7. Ištrauktus sparnelius išdėliokite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų nereikalingas riebalų perteklius.
8. Pasiruošus vištieną imkite ruošti priedus.
9. Sausoje gerai įkaitusioje keptuvėje (be jokio aliejaus) maždaug 60 sekundžių nuolatos maišydamos pakepinkite sezamo sėklas bei žiupsnelį druskos. Tuomet juos suberkite į dubenėlį vėlesniam laikui.
10. Į tą pačią sausą keptuvę suberkite daržoves bei nuolatos maišydamos kepinkite minutę-dvi.
11. Po to suberkite sezamo sėklas bei vištienos sparnelius. Įpilkite šiek tiek sojos padažo. Maišydamos pakepinkite viską dar porą minučių. Skanaukite!
Ingredientai
- vištienos sparneliai: 1 kilogramo
- kiaušiniai: 2
- miltai
- daug prieskonių (juodieji pipirai, baltieji pipirai, čili milteliai, druska)
- česnakai: 1
- svogūnai: 1
- žaliosios paprikos: 1
- švieži svogūnų laiškai su galvomis: 1
- sezamo sėklos: 1 saujos
- sojos padažas: kelių lašų
- čili pipirai: 1
- aliejus: 1,5 litro
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių pasimarinuokite vištienos sparnelius su pipirais, čili milteliais bei druska, įspauskite pusę česnako skiltelių.
2. Tuo tarpu kol mėsa marinuojasi, griežinėliais supjaustykite papriką, likusias česnako skilteles, svogūnų laiškus (naudokite pagrinde jaunų svogūnų galvas bei tik dalį laiškų).
3. Žiedeliais supjaustykite pipirą.
4. Tuomet viską pasiruošus puode įkaitinkite aliejų.
5. Kol šis kaista, išplakite kiaušinius bei supilkite ant vištienos sparnelių, išmaišykite. Po to po truputį berkite miltus bei maišykite, kad vištienos sparneliai pasidengtų tešla.
6. Tada į įkaitusį aliejų dėkite sparnelius, paskui sumažinkite karštį bei virkite juos maždaug 10 minučių.
7. Ištrauktus sparnelius išdėliokite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų nereikalingas riebalų perteklius.
8. Pasiruošus vištieną imkite ruošti priedus.
9. Sausoje gerai įkaitusioje keptuvėje (be jokio aliejaus) maždaug 60 sekundžių nuolatos maišydamos pakepinkite sezamo sėklas bei žiupsnelį druskos. Tuomet juos suberkite į dubenėlį vėlesniam laikui.
10. Į tą pačią sausą keptuvę suberkite daržoves bei nuolatos maišydamos kepinkite minutę-dvi.
11. Po to suberkite sezamo sėklas bei vištienos sparnelius. Įpilkite šiek tiek sojos padažo. Maišydamos pakepinkite viską dar porą minučių. Skanaukite!
Raktažodžiai:
vistiena, sparneliai, vistienos sparneliai, astrus sparneliai, traskus sparneliai, kiausiniai, miltai, prieskoniai, pipirai, druska, cili milteliai, paprikos, sezamo seklos, cili pipirai, sojos padazas
Aštrūs vištienos sparneliai, kepti kamado
Traški vištiena kazane - traškūs vištienos sparneliai
MARINUOTI VIŠTIENOS SPARNELIAI
Grilyje Kepti Vištos Sparneliai Su BBQ Padažu
Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu
KEPTI VIŠTIENOS SPARNELIAI: MEDAUS IR GARSTYČIŲ MARINATAS
Kepti vištienos sparneliai kamado kepsninėje
Šaldytos midijos paruoštos paprikų ir pomidorų padaže
BARBECUE PADAŽAS | RECEPTAS
"Tinginių" troškinys su kalakutienos arba vištienos faršu ir kopūstais
Čili sriuba (aštri sriuba)
Tom yum sriuba su vištiena ir krevetėmis
Nerealiai skani Kūčių silkė su morkomis, svogūnais ir razinomis
Triušiena troškinta daržovių pataluose
Ką daryti, jei norite per savaitę numesti iki 8 kilogramų?
Vištienos kumpelių iešmeliai kepti orkaitėje
WASABI MARINATAS VIŠTIENAI
Vištienos šašlykas grietinės ir pomidorų padažo marinate
GREITAS ŠPROTŲ UŽKANDIS
Keptuvėje keptas jūros ešerys azijietiškai
VIŠTIENOS IR DARŽOVIŲ MIŠRAINĖ
Tom kha gai tailandieška sriuba su vištiena ir daržovėmis
Orkaitėje troškinta vištiena su daržovėmis
Laimingos moters receptas: Kas neatleistina moteriai virš 40