Ispaniška Paella
Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos

Paella – tai tradicinis Ispanijos patiekalas, ypač mėgstamas Valencijoje. Tai išskirtinis ryžių patiekalas, kuris dažnai gaminamas su vištiena, jūros gėrybėmis ir įvairiais prieskoniais, suteikiančiais jam unikalų skonį. Šis receptas leis pasigaminti autentišką ispanų paellą namuose.
Ingredientai:
- Ilgagrūdžiai ryžiai (300 g)
- Žuvies sultinys (750 ml)
- Safronas (žiupsnelis)
- Aštrios chorizo dešrelės (2 vnt., supjaustytos)
- Jūros gėrybės (pvz., krevetės, aštuonkojai, 200 g)
- Vištienos gabaliukai (300 g, supjaustyti)
- Raudonieji pipirai (2 vnt., supjaustyti)
- Žirneliai (100 g)
- Svogūnas (1, smulkiai supjaustytas)
- Česnakas (3 skiltelės, smulkiai supjaustytos)
- Alyvuogių aliejus (2 šaukštai)
- Citrinos sultys (1 šaukštas)
- Druska ir pipirai (pagal skonį)
Gaminimo eiga:
- Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite ir pakepinkite alyvuogių aliejuje.
- Pridėkite vištienos gabaliukus ir chorizo dešreles, kepkite kol vištiena paruduos.
- Įmaišykite ryžius ir kepkite, kol jie taps permatomi.
- Supilkite žuvies sultinį, įdėkite safroną, sumaišykite ir virkite ant mažos ugnies.
- Kai ryžiai beveik išvirs, pridėkite jūros gėrybes, žirnelius ir smulkintus pipirus.
- Baigus virti, apšlakstykite citrinos sultimis ir patiekite.
Panašūs receptai

Indiška Tikka Masala

Klasikinis Cezario Salotų Receptas

Ryžiai su vištiena, daržovėmis ir kiaušiniu

Kataloniška vištiena su daržovėmis ir ryžiais

Ispaniška paelija - paelja iš Maljorkos su vištiena, krevetėmis ir midijomis

Kinietiška Kung Pao Vištiena

Traški vištiena

Vištienos sushi - vištiena kitaip

Troškinta vištiena su voveraitėmis ir grietinėle

Vištiena daržovių ir pievagrybių padaže

Aromatinga antienos sriuba su kokosų pienu ir raudonuoju kariu

Japoniška Teriyaki Vištiena