Kinietiška Kung Pao Vištiena
Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos
Kinietiška Kung Pao vištiena yra populiarus Sichuan regiono patiekalas, išsiskiriantis savo ypatingu aštrumu ir saldžiu skoniu. Šis patiekalas pagamintas iš vištienos gabalėlių, žemės riešutų, žaliųjų pipirų, sausų raudonųjų čili ir gausybės kitų kinų prieskonių – jis tikrai papuoš jūsų stalą. Kung Pao vištiena dažnai patiekiama su ryžiais arba makaronais, kad suteiktų visapusišką skonio potyrį.
Ingredientai:
- Vištienos gabalėliai
- Žemės riešutai
- Žalieji pipirai
- Sausi raudonieji čili
- Svogūnai
- Sojos padažas
- Ryžių actas
- Cukrus
- Sezamų aliejus
- Česnakas
- Imbieras
Gaminimo eiga:
- Vištieną supjaustykite gabalėliais, marinuokite sojos padaže, ryžių acte, cukruje ir sezamų aliejuje.
- Sausus čili ir žemės riešutus apkepinkite sezamų aliejuje.
- Įdėkite smulkintą svogūną, česnaką ir imbierą, tada vištieną.
- Galiausiai pridėkite žaliuosius pipirus.
- Kepkite, kol vištiena bus paruošta.
- Patiekite su ryžiais arba makaronais.
Panašūs receptai
Kiniška vištiena Kung Pao su daržovėmis ir žemės riešutais
Indiška Tandoori vištiena, marinuota jogurte
Vištiena grietinėlės ir grybų padaže
Japoniška Teriyaki Vištiena
Vištiena su brokoliais ir anakardžių riešutais
Troškinta vištiena su voveraitėmis ir grietinėle
Vištiena kiniškai juodųjų pupelių padaže, su žaliosiomis paprikomis
Japoniškas Ramen
Ryžių patiekalas su vištiena ir riešutais
Vištiena su saldžiarūgščiu ananasų padažu
Vištienos sriuba su makaronais ir bulvėmis
Kreminė vištiena su grybais