Kinietiška Kung Pao Vištiena
Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos

Kinietiška Kung Pao vištiena yra populiarus Sichuan regiono patiekalas, išsiskiriantis savo ypatingu aštrumu ir saldžiu skoniu. Šis patiekalas pagamintas iš vištienos gabalėlių, žemės riešutų, žaliųjų pipirų, sausų raudonųjų čili ir gausybės kitų kinų prieskonių – jis tikrai papuoš jūsų stalą. Kung Pao vištiena dažnai patiekiama su ryžiais arba makaronais, kad suteiktų visapusišką skonio potyrį.
Ingredientai:
- Vištienos gabalėliai
- Žemės riešutai
- Žalieji pipirai
- Sausi raudonieji čili
- Svogūnai
- Sojos padažas
- Ryžių actas
- Cukrus
- Sezamų aliejus
- Česnakas
- Imbieras
Gaminimo eiga:
- Vištieną supjaustykite gabalėliais, marinuokite sojos padaže, ryžių acte, cukruje ir sezamų aliejuje.
- Sausus čili ir žemės riešutus apkepinkite sezamų aliejuje.
- Įdėkite smulkintą svogūną, česnaką ir imbierą, tada vištieną.
- Galiausiai pridėkite žaliuosius pipirus.
- Kepkite, kol vištiena bus paruošta.
- Patiekite su ryžiais arba makaronais.
Panašūs receptai

Kiniška vištiena Kung Pao su daržovėmis ir žemės riešutais

Indiška Tandoori vištiena, marinuota jogurte

Vištiena grietinėlės ir grybų padaže

Japoniška Teriyaki Vištiena

Vištiena su brokoliais ir anakardžių riešutais

Troškinta vištiena su voveraitėmis ir grietinėle

Vištiena kiniškai juodųjų pupelių padaže, su žaliosiomis paprikomis

Japoniškas Ramen

Ryžių patiekalas su vištiena ir riešutais

Vištiena su saldžiarūgščiu ananasų padažu

Vištienos sriuba su makaronais ir bulvėmis

Kreminė vištiena su grybais