Klasikinis Cezario Salotų Receptas

Kategorija: Salotų, mišrainių receptai / Patiekalai iš vištienos ir paukštienos


Klasikinis Cezario Salotų Receptas

Paskelbė:

Cezario salotos yra vienas iš populiariausių pasaulyje salotų patiekalų, kuris puikiai tinka tiek kaip lengvas pietūs, tiek kaip garnyras prie kitų patiekalų. Šios salotos su vištiena, parmezano sūriu ir gardžiu Cezario padažu - tobula kombinacija.


Ingredientai:

  • Salotos (romėnų salotos arba kita mėgstama rūšis, suplėšytos)
  • Kietasis sūris (pvz., Parmezanas, tarkuotas)
  • Krekeriai arba krutonai (pakepinti duonos gabaliukai)
  • Vištienos krūtinėlė (1-2 vnt.)
  • Ankštiniai česnakai (2-3 skiltelės, smulkiai supjaustyti)
  • Alyvuogių aliejus (2-3 šaukštai)
  • Citrinos sultys (1 šaukštas)
  • Vištienos arba daržovių sultinys (2-3 šaukštai)
  • Cezario padažas (pagal skonį, galima naudoti paruoštą arba pasigaminti namuose)


Gaminimo eiga:

  • Apkepkite vištienos krūtinėlę ir supjaustykite ją juostelėmis.
  • Sumaišykite suplėšytas salotas su smulkintais česnakais, citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi ir šiek tiek sultinio.
  • Prieš patiekiant, užberkite parmezano drožlių, pridėkite krutonus bei vištieną ir užpilkite Cezario padažu.