Klasikinis Cezario Salotų Receptas
Kategorija: Salotų, mišrainių receptai / Patiekalai iš vištienos ir paukštienos

Cezario salotos yra vienas iš populiariausių pasaulyje salotų patiekalų, kuris puikiai tinka tiek kaip lengvas pietūs, tiek kaip garnyras prie kitų patiekalų. Šios salotos su vištiena, parmezano sūriu ir gardžiu Cezario padažu - tobula kombinacija.
Ingredientai:
- Salotos (romėnų salotos arba kita mėgstama rūšis, suplėšytos)
- Kietasis sūris (pvz., Parmezanas, tarkuotas)
- Krekeriai arba krutonai (pakepinti duonos gabaliukai)
- Vištienos krūtinėlė (1-2 vnt.)
- Ankštiniai česnakai (2-3 skiltelės, smulkiai supjaustyti)
- Alyvuogių aliejus (2-3 šaukštai)
- Citrinos sultys (1 šaukštas)
- Vištienos arba daržovių sultinys (2-3 šaukštai)
- Cezario padažas (pagal skonį, galima naudoti paruoštą arba pasigaminti namuose)
Gaminimo eiga:
- Apkepkite vištienos krūtinėlę ir supjaustykite ją juostelėmis.
- Sumaišykite suplėšytas salotas su smulkintais česnakais, citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi ir šiek tiek sultinio.
- Prieš patiekiant, užberkite parmezano drožlių, pridėkite krutonus bei vištieną ir užpilkite Cezario padažu.
Panašūs receptai

Cezario salotos su vištiena

Cezario salotų padažas su majonezu ir garstyčiomis

TRADICINĖS CEZARIO SALOTOS BE MĖSOS

SALOTOS SU FETA SŪRIU

Cezario salotos su kalakutiena

Cezario salotos su krevetėmis, skrebučiais ir parmezano sūriu

Šiltos vištienos salotos su daržovėmis, skrebučiais ir mini mocarela

Salotos su mozzarella sūriu ir Pesto padažu

Sviežių daržovių salotos

Cezario salotos su traškia vištiena

Agurkų salotos su sezamo sėklomis

Paukštienos salotos su persikais ir saulegrąžomis