Klasikinis Cezario Salotų Receptas
Kategorija: Salotų, mišrainių receptai / Patiekalai iš vištienos ir paukštienos
Cezario salotos yra vienas iš populiariausių pasaulyje salotų patiekalų, kuris puikiai tinka tiek kaip lengvas pietūs, tiek kaip garnyras prie kitų patiekalų. Šios salotos su vištiena, parmezano sūriu ir gardžiu Cezario padažu - tobula kombinacija.
Ingredientai:
- Salotos (romėnų salotos arba kita mėgstama rūšis, suplėšytos)
- Kietasis sūris (pvz., Parmezanas, tarkuotas)
- Krekeriai arba krutonai (pakepinti duonos gabaliukai)
- Vištienos krūtinėlė (1-2 vnt.)
- Ankštiniai česnakai (2-3 skiltelės, smulkiai supjaustyti)
- Alyvuogių aliejus (2-3 šaukštai)
- Citrinos sultys (1 šaukštas)
- Vištienos arba daržovių sultinys (2-3 šaukštai)
- Cezario padažas (pagal skonį, galima naudoti paruoštą arba pasigaminti namuose)
Gaminimo eiga:
- Apkepkite vištienos krūtinėlę ir supjaustykite ją juostelėmis.
- Sumaišykite suplėšytas salotas su smulkintais česnakais, citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi ir šiek tiek sultinio.
- Prieš patiekiant, užberkite parmezano drožlių, pridėkite krutonus bei vištieną ir užpilkite Cezario padažu.
Panašūs receptai
Cezario salotos su vištiena
Cezario salotų padažas su majonezu ir garstyčiomis
TRADICINĖS CEZARIO SALOTOS BE MĖSOS
SALOTOS SU FETA SŪRIU
Cezario salotos su kalakutiena
Cezario salotos su krevetėmis, skrebučiais ir parmezano sūriu
Šiltos vištienos salotos su daržovėmis, skrebučiais ir mini mocarela
Salotos su mozzarella sūriu ir Pesto padažu
Sviežių daržovių salotos
Cezario salotos su traškia vištiena
Agurkų salotos su sezamo sėklomis
Paukštienos salotos su persikais ir saulegrąžomis