Indiška Tikka Masala
Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos
Tikka Masala – tai vienas populiariausių Indiško maisto patiekalų, pasižymintis turtingu prieskonių skoniu, kreminiu padažu ir kvapniais vištienos gabalėliais. Šis receptas padės jums sukurti autentišką Tikka Masala su jogurtu, Tikka Masala prieskonių mišiniu ir grietinėle.
Ingredientai:
- Vištienos gabalėliai (400 g, supjaustyti mažais gabalėliais)
- Jogurtas (200 g, geriausiai be priedų)
- Tikka Masala prieskonių mišinys (2-3 šaukštai)
- Svogūnas (1 vidutinio dydžio, smulkiai supjaustytas)
- Česnakas (3-4 skiltelės, smulkiai supjaustytos)
- Imbieras (1 cm gabalėlis, tarkuotas)
- Pomidorų pasta (2 šaukštai)
- Ghee sviestas arba aliejus (2 šaukštai)
- Grietinėlė (100 ml)
- Koriandras (šviežias, pjaustytas, pabarstyti ant viršaus)
- Druska ir pipirai (pagal skonį)
Gaminimo eiga:
- Vištieną marinuokite jogurte su Tikka Masala prieskoniais bent kelias valandas.
- Svogūną, česnaką ir imbierą smulkiai supjaustykite ir apkepinkite ghee svieste.
- Pridėkite marinuotą vištieną ir kepkite, kol paruduos.
- Įmaišykite pomidorų pastą, druską, pipirus ir šiek tiek vandens, virkite ant silpnos ugnies.
- Prieš patiekiant įmaišykite grietinėlę.
Panašūs receptai
Indiški kukuliai iš mėsos faršo
Greitas ir labai skanus ryžių ir vištienos plovas
Indiška Tandoori vištiena, marinuota jogurte
Troškinta vištiena su voveraitėmis ir grietinėle
Vištiena marinuota jogurte su česnaku bei kariu
Kinietiška Kung Pao Vištiena
Vištiena su kariu
Vištienos file kepta folijoje
SPAGETI TROŠKINYS SU VIŠTIENA
Pilno grūdo tortilijos kebabai su vištienos šlaunelių mėsa ir padažu
Kreminė vištiena su smidrais ir pievagrybių padažu
Traški vištiena saldžiarūgščiame padaže su daržovėmis ir ananasais