Indiška Tikka Masala

Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos


Indiška Tikka Masala

Paskelbė:

Tikka Masala – tai vienas populiariausių Indiško maisto patiekalų, pasižymintis turtingu prieskonių skoniu, kreminiu padažu ir kvapniais vištienos gabalėliais. Šis receptas padės jums sukurti autentišką Tikka Masala su jogurtu, Tikka Masala prieskonių mišiniu ir grietinėle.


Ingredientai:

  • Vištienos gabalėliai (400 g, supjaustyti mažais gabalėliais)
  • Jogurtas (200 g, geriausiai be priedų)
  • Tikka Masala prieskonių mišinys (2-3 šaukštai)
  • Svogūnas (1 vidutinio dydžio, smulkiai supjaustytas)
  • Česnakas (3-4 skiltelės, smulkiai supjaustytos)
  • Imbieras (1 cm gabalėlis, tarkuotas)
  • Pomidorų pasta (2 šaukštai)
  • Ghee sviestas arba aliejus (2 šaukštai)
  • Grietinėlė (100 ml)
  • Koriandras (šviežias, pjaustytas, pabarstyti ant viršaus)
  • Druska ir pipirai (pagal skonį)


Gaminimo eiga:

  • Vištieną marinuokite jogurte su Tikka Masala prieskoniais bent kelias valandas.
  • Svogūną, česnaką ir imbierą smulkiai supjaustykite ir apkepinkite ghee svieste.
  • Pridėkite marinuotą vištieną ir kepkite, kol paruduos.
  • Įmaišykite pomidorų pastą, druską, pipirus ir šiek tiek vandens, virkite ant silpnos ugnies.
  • Prieš patiekiant įmaišykite grietinėlę.