Vištienos file kepta folijoje
Kategorija: Vištiena ir paukštiena
Ingredientai:
vištienos file – 1 kg
pienas – 1 stiklinė
bulvės – 5 vnt
svogūnai – 2 vnt
pomidorai – 3 vnt ( aš paėmiau 1 didelį)
kiaušiniai – 2 vnt
česnakas – 2-3 skiltelės
sūris – 150-200 g
aliejus formų tepimui
grietinė – 3 valgomieji šaukštai
druska, pipirai pagal skonį
žalumynai papuošimui
Paruošimo receptas:
Vištieną supjaustyti vidutinio dydžio gabalėliais. Užpilti pienu ir palikti 1-1,5 val, tai padarys vištieną minkštesnę.
Paruošti formas iš folijos, tam tiesiog sudėti kartu kelis folijos sluoksnius. Viršuje pastatyti 3 l stiklainį ir pakelti folijos kraštus, kad ji įgautų reikiamą formą.
Pastatyti formeles ant skardos, kiekvieną sutepti aliejumi . Bulves supjaustyti plonais gabaliukais, dėti į formeles, pasūdyti, berti pipirų. Viršuje dėti plonais pusžiedžiais supjaustytą svogūną, paskui mėsą, vėl pabarstyti pipirais ir pasūdyti.
Paruošti užpilą: kiaušinius suplakti su grietine, aplaistyti šiuo užpilu vištieną, maždaug 2-3 valgomuosius šaukštus porcijai. Viršuje dėti pomidorus, supjaustytus griežinėliais, pabarstyti smulkiai supjaustytu česnaku ir tarkuotu sūriu.
Pašauti į iš anksto įkaitintą orkaitę 40-50 min 180 laipsnių temperatūroje. Prieš patiekiant pabarstyti žalumynais. Gero apetito!
vištienos file – 1 kg
pienas – 1 stiklinė
bulvės – 5 vnt
svogūnai – 2 vnt
pomidorai – 3 vnt ( aš paėmiau 1 didelį)
kiaušiniai – 2 vnt
česnakas – 2-3 skiltelės
sūris – 150-200 g
aliejus formų tepimui
grietinė – 3 valgomieji šaukštai
druska, pipirai pagal skonį
žalumynai papuošimui
Paruošimo receptas:
Vištieną supjaustyti vidutinio dydžio gabalėliais. Užpilti pienu ir palikti 1-1,5 val, tai padarys vištieną minkštesnę.
Paruošti formas iš folijos, tam tiesiog sudėti kartu kelis folijos sluoksnius. Viršuje pastatyti 3 l stiklainį ir pakelti folijos kraštus, kad ji įgautų reikiamą formą.
Pastatyti formeles ant skardos, kiekvieną sutepti aliejumi . Bulves supjaustyti plonais gabaliukais, dėti į formeles, pasūdyti, berti pipirų. Viršuje dėti plonais pusžiedžiais supjaustytą svogūną, paskui mėsą, vėl pabarstyti pipirais ir pasūdyti.
Paruošti užpilą: kiaušinius suplakti su grietine, aplaistyti šiuo užpilu vištieną, maždaug 2-3 valgomuosius šaukštus porcijai. Viršuje dėti pomidorus, supjaustytus griežinėliais, pabarstyti smulkiai supjaustytu česnaku ir tarkuotu sūriu.
Pašauti į iš anksto įkaitintą orkaitę 40-50 min 180 laipsnių temperatūroje. Prieš patiekiant pabarstyti žalumynais. Gero apetito!
Karališkos bulvės
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Klasikinis tiramisu
Kiaušinienė pomidoruose
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS
keptos anties receptas
Jautienos befstrogenas
“Bounty” – nekeptas varškės tortas
Šventėms – tortas „Snickers“
Biskvitinis medaus tortas "Sodžius"
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
Kefyrinis tortas „Juodasis princas“
Tortas „Juodasis miškas“
Alfachores - Alfajores Dulce de Leche (Lotynų Amerika)
Kiaušinius dažome natūraliai
Sultinga tešloje kepta kalakuto krūtinėlė
Klasikinis medaus tortas
Greitas Obuolių pyragas
Krafinai
Pica keptuvėje per 5 min. Greitas receptas
Kaip mielėmis tręšti pomidorus ir agurkus – rezultatai jus priblokš
Naminis vyšnių likeris
Raudonojo aksomo tortas