Mini vištienos mėsainiai su sluoksniuota tešla
Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos

Ingredientai
- Smulkinta mėsa: 300 g (pvz. vištiena)
- Druska: pagal skonį
- Pipirai: pagal skonį
- Prieskoniai: mėgstami
- Sluoksniuota tešla: 500 g (pakuotė)
- Kiaušiniai: 1 vnt.
- Sezamų sėklos: apibarstyti (nebūtina)
- Iceberg salotos: keli lapai
- Sūris: keli lapeliai
- Padažas: mėgstamas
- Marinuoti agurkai: 1-2 vnt.
- Pomidorai: 2 vnt.
- Raudonieji svogūnai: 0,5 vnt.
Recepto paruošimas
1. Smulkintą mėsą sudėti į dubenį ir pagardinti prieskoniais. Gerai išmaišyti.
2. Iš mėsos suformuoti nedidelius paplotėlius ir iškepti keptuvėje kol švelniai paruduos ir bus pilnai iškepę.
3. Mėsai bebaigiant kepti ant paplotėlių išdėlioti sūrio lapelius (jeigu jie didesnis, galima pjauti per pusę). Keptuvę uždengti dangčiu ir leisti sūriu išsilydyti.
4. Sluoksniuotą tešlą atšildyti iki kambario temperatūros ant miltais pabarstyto stalviršio.
5. Iš tešlos išspausti norimo dydžio apskritimus.
6. Juos išdėlioti ant kepimo popieriumi ištiestos skardos, aptepti paplaktu kiaušinių, pabarstyti sezamų sėklomis (jeigu naudojamos).
7. Dėti kepti iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje ~15min. (kol apskrus)
8. Iškeptas mini bandeles perpjauti per pusę ir susluoksniuoti mėgstamą mėsainį - dėti salotos lapelį, mėsos paplotėlį su sūriu, marinuoto agurko, pomidoro ir svogūno griežinėlius.
9. Viską pagardinti mėgstamu mėsainių padažu, uždėti bandelės viršų ir mėgautis gardžiu mėsainiu.
Panašūs receptai











