Įdaryta vištiena su ūsuotais grybais sluoksniuotoje tešloje pagal Oliverį

Kategorija: Grybų patiekalai / Vištiena ir paukštiena


Įdaryta vištiena su ūsuotais grybais sluoksniuotoje tešloje pagal Oliverį

Paskelbė:
22 Geg. 2022
Šis lengvas vištienos receptas su grybais išmėgintas jau daug kartų, tiko ir labai patiko visiems mūsų šeimos nariams. Pamėginkite ir Jūs!



Ingredientai



  • ūsuoti grybai: 170 gramų
  • alyvuogių aliejus
  • česnakas: 2 skiltelių (nuluptų ir smulkiai supjaustytų)
  • druska
  • šviežiai malti juodieji pipirai
  • šviežios smulkiai pjaustytos petražolės: 1 saujos
  • vištienos krūtinėlės be odelės: 3
  • sluoksniuota tešla: 300 gramų
  • kiaušiniai: 1 plakto
  • rupios garstyčios: 2 valgomųjų šaukštų su kaupu
  • baltas vynas: 1 taurės
  • grietinėlė: 140 mililitrų

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia supjaustome ūsuotus grybus: pusę pjaustome stambiai, o kitą pusę smulkiai.
2. Tada maždaug 30 minučių grybus apverdame vandenyje.
3. Po to į įkaitintą keptuvę įpilame kelis šlakelius alyvuogių aliejaus ir maždaug 10 minučių lėtai kepame česnakus su grybais.
4. Tuomet įberiame prieskonių ir įmaišome supjaustytas petražoles. Paliekame atvėsti.
5. Vištienos krūtinėlės filė įpjauname ir prikemšame atvėsusių grybų (viskas gerai matosi pagrindinėje nuotraukoje).
6. Pabarstę miltais iškočiojame sluoksniuotą tešlą, supjaustome išilgai ir ja apvyniojame kiekvieną krūtinėlę (vėl žiūrėkite paveiksliuką).
7. Patepame tešlą kiaušiniu ir kepame įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 35 minutes.
8. Per tą laiką, kol vištiena kepa, į karštą prikaistuvį supilame garstyčias ir baltąjį vyną. Leidžiame nugaruoti, kad neliktų alkoholio kvapo.
9. Po to supilame grietinėlę ir lėtai verdame, kol padažas ima lipti prie šaukšto nugarėlės, tuomet nuimame nuo viryklės ir pridedame prieskonių. Patiekiame ir skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: