Įdaryta vištiena su ūsuotais grybais sluoksniuotoje tešloje pagal Oliverį
Kategorija: Grybų patiekalai / Vištiena ir paukštiena
Šis lengvas vištienos receptas su grybais išmėgintas jau daug kartų, tiko ir labai patiko visiems mūsų šeimos nariams. Pamėginkite ir Jūs!
1. Pirmiausia supjaustome ūsuotus grybus: pusę pjaustome stambiai, o kitą pusę smulkiai.
2. Tada maždaug 30 minučių grybus apverdame vandenyje.
3. Po to į įkaitintą keptuvę įpilame kelis šlakelius alyvuogių aliejaus ir maždaug 10 minučių lėtai kepame česnakus su grybais.
4. Tuomet įberiame prieskonių ir įmaišome supjaustytas petražoles. Paliekame atvėsti.
5. Vištienos krūtinėlės filė įpjauname ir prikemšame atvėsusių grybų (viskas gerai matosi pagrindinėje nuotraukoje).
6. Pabarstę miltais iškočiojame sluoksniuotą tešlą, supjaustome išilgai ir ja apvyniojame kiekvieną krūtinėlę (vėl žiūrėkite paveiksliuką).
7. Patepame tešlą kiaušiniu ir kepame įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 35 minutes.
8. Per tą laiką, kol vištiena kepa, į karštą prikaistuvį supilame garstyčias ir baltąjį vyną. Leidžiame nugaruoti, kad neliktų alkoholio kvapo.
9. Po to supilame grietinėlę ir lėtai verdame, kol padažas ima lipti prie šaukšto nugarėlės, tuomet nuimame nuo viryklės ir pridedame prieskonių. Patiekiame ir skanaujame!
Ingredientai
- ūsuoti grybai: 170 gramų
- alyvuogių aliejus
- česnakas: 2 skiltelių (nuluptų ir smulkiai supjaustytų)
- druska
- šviežiai malti juodieji pipirai
- šviežios smulkiai pjaustytos petražolės: 1 saujos
- vištienos krūtinėlės be odelės: 3
- sluoksniuota tešla: 300 gramų
- kiaušiniai: 1 plakto
- rupios garstyčios: 2 valgomųjų šaukštų su kaupu
- baltas vynas: 1 taurės
- grietinėlė: 140 mililitrų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia supjaustome ūsuotus grybus: pusę pjaustome stambiai, o kitą pusę smulkiai.
2. Tada maždaug 30 minučių grybus apverdame vandenyje.
3. Po to į įkaitintą keptuvę įpilame kelis šlakelius alyvuogių aliejaus ir maždaug 10 minučių lėtai kepame česnakus su grybais.
4. Tuomet įberiame prieskonių ir įmaišome supjaustytas petražoles. Paliekame atvėsti.
5. Vištienos krūtinėlės filė įpjauname ir prikemšame atvėsusių grybų (viskas gerai matosi pagrindinėje nuotraukoje).
6. Pabarstę miltais iškočiojame sluoksniuotą tešlą, supjaustome išilgai ir ja apvyniojame kiekvieną krūtinėlę (vėl žiūrėkite paveiksliuką).
7. Patepame tešlą kiaušiniu ir kepame įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 35 minutes.
8. Per tą laiką, kol vištiena kepa, į karštą prikaistuvį supilame garstyčias ir baltąjį vyną. Leidžiame nugaruoti, kad neliktų alkoholio kvapo.
9. Po to supilame grietinėlę ir lėtai verdame, kol padažas ima lipti prie šaukšto nugarėlės, tuomet nuimame nuo viryklės ir pridedame prieskonių. Patiekiame ir skanaujame!
Raktažodžiai:
grybai, usuoti grybai, vistiena, alyvuogiu aliejus, cesnakas, druska, sluoksniuota tesla, kiausiniai, tesla, garstycios, vynas, baltas vynas, grietinele
SU GRYBAIS TROŠKINTA VIŠTIENA
Makaronai su vištiena ir shiitake grybais
Kuskusas su miško grybais
Kreminė vištiena su grybais
Kapotos vištienos kepsneliai su gartyčiomis ir grietine, be majonezo
VIŠTIENOS APKEPAS SU SŪRIU IR GRYBAIS
VIŠTIENA SU ČESNAKINIAIS GRYBAIS
Omletas su bulvėmis ir grybais
BULVIŲ PYRAGAS SU GRYBAIS IR JAUTIENA
MAKARONAI SU GRYBAIS IR ŠONINE
Nesaldūs pyragėliai su grybais
Spageti troškinys su vištiena
TROŠKINTI RAUGINTI KOPŪSTAI SU DŽIOVINTAIS GRYBAIS
Žemaičių blynai su grybais ir daržovėmis
Makaronai su grybais - voveraitėmis
Antienos arba vištienos krūtinėlės su garstyčių marinatu
RYŽIŲ SRIUBA SU KREVETĖMIS IR GRYBAIS
Makaronai su vištiena ir baltuoju padažu
Vištienos kepsniai su sūriu
BALANDĖLIAI SU GRYBAIS
Silkė su grybais ir pupelėmis - receptas plinta kaip virusas
Caprese vištiena
Soti bulvių mišrainė su grybais
Naminis kebabas lavaše su vištiena