Orkaitėje kepti vištienos ketvirčiai marinuoti su medumi ir garstyčiomis
Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos
Ingredientai
- vištienos ketvirčiai: 4
- česnakas: 1 galvutės
- garstyčios: 3 valgomųjų šaukštų
- medus: 2 valgomųjų šaukštų
- sviestas: 1 valgomojo šaukšto
- citrinos sultys: šlakelio
- raudonieji svogūnai: 1
- druska: pagal skonį
- juodieji pipirai: žiupsnio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia dubenyje sumaišykite garstyčias, sviestą, medų, druską, pipirus ir kelias skilteles susmulkinto česnako.
2. Tuomet gautu marinatu įtrinkite vištienos ketvirčius.
3. Sudėkite juos į kepimo skardą.
4. Tada raudoną svogūną supjaustykite pusžiedžiais, česnako likusias skilteles padalinkite į kelias dalis ir dėkite į kepimo skardą pas ketvirčius.
5. Leiskite pastovėti, mažiausiai pusvalandį ir pasimarinuoti.
6. Po to kepimo skardą pridenkite su folija ir dėkite kepti į įkaitintą iki 180 laispnių temperatūros orkaitę maždaug 50-60 minučių.
7. Patiekite su mėgstamu garnyru ir lepinkitės!
Panašūs receptai
Lipni kepta vištiena orkaitėje, su slyvomis
KEPTI VIŠTIENOS SPARNELIAI: MEDAUS IR GARSTYČIŲ MARINATAS
Sezaminės vištienos blauzdelės su sojų padažu ir imbieru, keptos orkaitėje
Apelsininiai vištienos ketvirčiai su spanguolių padažu ir daržovėmis
Sultingos ir lipnios vištienos šlaunelės orkaitėje
Vištienos kepsneliai su šonine
Sultingas vištienos blauzdelių šašlykas su soja, medumi ir aliejumi
Skaniai kepta višta su citrina ir medumi
Vištienos šlaunelės su porais ir grybais viename puode
Orkaitėje keptas kalakuto kumpis su medumi
Vištiena su apelsinais
Paprasti vištienos sparneliai su sojų padažu, medumi ir česnakais