Kukurūziniai viščiukai Kalėdoms
Kategorija: Vištiena ir paukštiena
Ingredientai
- Kukurūziniai viščiukai: 2 vnt.
- Juodieji pipirai: pagal skonį
- Druska: pagal skonį
- Česnakai: 4 skiltelės
- Rozmarinai: 2 arb. š.
- Alyvuogių aliejus: 3 valg. š.
Viščiukams kimšti:
- Citrinos: 0,5 vnt.
- Česnako skiltelės: 2 vnt.
- Svogūnai: 0,5 vnt.
- Sviestas: keli gabalėliai
Recepto paruošimas
1. Viščiukus įtrinti prieskoniais ir aliejumi. Sudėjus į didelį indą juos palikti marinuotis ne mažiau nei 2 val, bet geriausia būtų per naktį.
2. Prieš kepant viščiukus į jų ertmes įdėti po pusė citrinos, po pusę mėlynojo svogūno ir po skiltelę česnako.
3. Tuomet pirštais atskirti odelę nuo krūtinėlės ir į kiekvieną padarytą kišenę įdėti po gabalėlį sviesto.
4. Orkaitę įkaitinti iki 200 C temperatūros ir viščiukus dėti kepti apie 20 min.
5. Tuomet kaitrą sumažinti iki 150 C ir viščiukus kepti dar 1 val. Mėsą retkarčiais apšlakstyti išsiskyrusiomis sultimis.
Panini sumuštinis su vištiena
Vištienos šaltiena su daržovėmis.
Sultingi paukštienos kotletai
Vistiena pataluose su majonezu
Geriau nei restoranuose: višta apelsinuose.
Vištiena su grybais kreminiame padaže
Universalus marinatas mėsai ir paukštienai kepant ant grilio - labai skanus!
Confit de canard - antienos kulšelės prancūziškai
Kokosų piene troškinta vištiena su čiobreliais
Troškinta vištiena (vištienos "tušonkė")
Vištų šlaunelės gardžiuoju metodu
Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu
Vištų šlaunelės su česnaku ir citrina baltojo vyno padaže
KEPTA ANTIENOS KRŪTINĖLĖ SU APELSINŲ PADAŽU
Vištiena su 40 skiltelių česnako, morkomis ir pievagrybiais
Vištiena su kariu
Vištienos ir cukinijų apkepas
įdaryta vištiena su mocarela ir keptomis bulvėmis
Kepta antienos krūtinėlė su apelsinų padažu
Kepta traški višta orkaitėje su majonezu
Caprese vištiena
Vištos kepimas lėtai arba kaip kepti vištą orkaitėje
Vištienos file kepta folijoje
Pangasijos filė kepta su daržovėmis – skaniai ir greitai