Kukurūziniai viščiukai Kalėdoms

Kategorija: Vištiena ir paukštiena


Kukurūziniai viščiukai Kalėdoms

Paskelbė:
18 Lapkričio 2024

Ingredientai

  • Kukurūziniai viščiukai: 2 vnt.
  • Juodieji pipirai: pagal skonį
  • Druska: pagal skonį
  • Česnakai: 4 skiltelės
  • Rozmarinai: 2 arb. š.
  • Alyvuogių aliejus: 3 valg. š.
Viščiukams kimšti:
  • Citrinos: 0,5 vnt.
  • Česnako skiltelės: 2 vnt.
  • Svogūnai: 0,5 vnt.
  • Sviestas: keli gabalėliai


Recepto paruošimas

1. Viščiukus įtrinti prieskoniais ir aliejumi. Sudėjus į didelį indą juos palikti marinuotis ne mažiau nei 2 val, bet geriausia būtų per naktį.

2. Prieš kepant viščiukus į jų ertmes įdėti po pusė citrinos, po pusę mėlynojo svogūno ir po skiltelę česnako.

3. Tuomet pirštais atskirti odelę nuo krūtinėlės ir į kiekvieną padarytą kišenę įdėti po gabalėlį sviesto.

4. Orkaitę įkaitinti iki 200 C temperatūros ir viščiukus dėti kepti apie 20 min.

5. Tuomet kaitrą sumažinti iki 150 C ir viščiukus kepti dar 1 val. Mėsą retkarčiais apšlakstyti išsiskyrusiomis sultimis.

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: