Vištiena su brokoliais ir anakardžių riešutais
Kategorija: Vištiena ir paukštiena
Ingredientai
- vištienos krūtinėlės: 1
- aliejus
- anakardžių riešutai
- sojų padažas
- brokoliai: 1
- sezamų sėklos
Recepto paruošimas
1. Brokolių paruošimas: brokolius išskirstykite į mažus žiedynus.
2. Užvirkite puodą vandens, įberkite žiupsnelį druskos ir sudėkite brokolius. Virkite 2–3 minutes, kol jie taps ryškiai žalios spalvos, tačiau išliks traškūs.
3. Tuomet perkelkite brokolius į dubenį su šaltu vandeniu, kad sustabdytumėte virimo procesą.
4. Vištienos kepimas: vištienos krūtinėlę supjaustykite mažais gabalėliais.
5. Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus ant didelės ugnies. Sudėkite vištieną ir kepkite, nuolat maišydami, kol gabalėliai taps auksinės spalvos ir visiškai iškeps.
6. Anakardžių ir padažo pridėjimas: sumažinkite ugnį iki vidutinės.
7. Į keptuvę su vištiena supilkite sojų padažą ir suberkite anakardžių riešutus. Maišydami kepkite dar 2–3 minutes, kol padažas šiek tiek sutirštės, o vištiena įgaus karamelizuotą atspalvį.
8. Brokolių pridėjimas: į keptuvę su vištiena ir anakardžiais sudėkite blanširuotus brokolius.
9. Atsargiai išmaišykite, kad brokoliai tolygiai pasidengtų padažu ir sušiltų. Kepkite dar 1–2 minutes.
10. Patiekimas: paruoštą patiekalą perkelkite į serviravimo indą. Apibarstykite sezamų sėklomis.
11. Patiekite su virtais ryžiais arba mėgstamais makaronais.
12. Santrauka: Vištiena su brokoliais ir anakardžių riešutais – tai greitai paruošiamas, skanus ir maistingas patiekalas, puikiai tinkantis tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms. Šis receptas sujungia sultingą vištieną, traškius brokolius ir riešutus, suteikiančius patiekalui ypatingą skonį bei tekstūrą. Be to, patiekalas yra lengvai pritaikomas pagal turimus ingredientus ir asmeninius skonio pageidavimus.