Troškinta vištienos krūtinėlė su daržovėmis ir grietinėle
Kategorija: Vištiena ir paukštiena
Ingredientai
- Vištienos filė: 500 g
- Svogūnas: 1 vnt
- Miltai: 1 v.š.
- Grietinėlė: 250 ml
- Druska: pagal skonį
- Prieskoniai: pagal skonį
- Pipirai: pagal skonį
- Šaldytos daržovės: 300 g
1. Paruoškite vištieną: vištienos filė supjaustykite mažais gabalėliais, pabarstykite prieskoniais, pipirais ir druska.
2. Leiskite pasimarinuoti apie 15 minučių.
3. Apkepkite vištieną: įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus ir apkepkite vištienos gabalėlius, kol jie taps auksinės spalvos.
4. Išimkite juos iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
5. Paruoškite daržoves: toje pačioje keptuvėje apkepkite smulkintą svogūną, kol jis taps permatomas.
6. Tada pridėkite šaldytas (arba šviežias) daržoves ir kepkite dar kelias minutes, kol jos suminkštės.
7. Įmaišykite miltus: suberkite miltus ant daržovių ir gerai išmaišykite, kad jie tolygiai pasiskirstytų. Kepkite porą minučių, nuolat maišydami.
8. Įpilkite grietinėlę: supilkite grietinėlę į keptuvę, nuolat maišydami, kad nesusidarytų gumulėlių.
9. Kai padažas pradės tirštėti, sudėkite atgal apkepintus vištienos gabalėlius.
10. Troškinkite: sumažinkite ugnį ir troškinkite viską apie 3 minutes, kol vištiena bus pilnai iškepusi, o padažas – norimos konsistencijos.
11. Patiekite: patiekite karštą, papuoštą šviežiomis žolelėmis, su pasirinktu garnyru, pavyzdžiui, virtais ryžiais, virtomis bulvėmis ar makaronais.
12. Santrauka: Troškinta vištienos krūtinėlė su daržovėmis – tai greitai paruošiamas, sveikas ir skanus patiekalas, tinkantis įvairioms progoms. Naudodami įvairias daržoves ir prieskonius, galite keisti patiekalo skonį pagal savo pageidavimus. Be to, pasirinkę tinkamas ingredientų alternatyvas, galite pritaikyti receptą pagal turimus produktus ar mitybos poreikius.