Tortilijų kesadilijos su vištiena ir sūriu
Kategorija: Vištiena ir paukštiena / Užkandžiai
Ingredientai
- Vištienos šlaunelių mėsa: 400 g
- Česnakas: 1 skiltelė
- Druska, pipirai, saldžiosios paprikos prieskoniai: pagal skonį
- Graikiškas jogurtas: 1 v. š.
- Aliejus kepimui: šiek tiek
- Tortilijos: 4 vnt.
- Fermentinis sūris: 50 g, tarkuotas
- Jalapeno: šiek tiek
- Avokadai: 2 vnt.
- Pomidorai: 2 vnt.
- Raudonasis svogūnas: 1 vnt.
- Žalioji citrina: 1 vnt.
Recepto paruošimas
1. Paruoškite gvakamolę: Į dubenėlį dėkite pertrintus avokadus, smulkiai pjaustytus pomidorus ir svogūną.
2. Pabarstykite druska ir pipirais, pašlakstykite žaliosios citrinos sultimis ir viską gerai išmaišykite.
3. Pasiruoškite vištieną: Vištieną supjaustykite kubeliais, apibarstykite prieskoniais ir iškepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus, kol taps auksinės spalvos.
4. Vištieną išimkite iš keptuvės ir padėkite ant lėkštės.
5. Formuokite kesadilijas: Paimkite tortiliją, ant vienos jos pusės išdėliokite keptą vištieną, pabarstykite tarkuotu sūriu ir šiek tiek jalapeno. Tortiliją perlenkite pusiau, kad sudarytumėte pusmėnulį.
6. Kepkite kesadilijas: Sausą keptuvę įkaitinkite ir sudėkite paruoštas tortilijas.
7. Kepkite ant nedidelės kaitros iš abiejų pusių, kol sūris ištirps ir tortilijos taps traškios.
8. Patiekite: Iškeptas tortilijas perpjaukite pusiau ir patiekite su šviežia gvakamole. Skanaus!
9. Santrauka: "Tortilijų kesadilijos su vištiena ir sūriu" – tai gardus, greitai paruošiamas patiekalas, puikiai tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei. Patiekalas ne tik sotus ir pilnas baltymų, bet ir pasižymi naudingomis riebalų rūgštimis iš avokado, kurios padeda palaikyti gerą sveikatą.