Troškinti kalafiorai su grietine ir vištiena

Kategorija: Vištiena ir paukštiena / Daržovių patiekalai


Troškinti kalafiorai su grietine ir vištiena

Paskelbė:
09 Rugpjūčio 2023

Ingredientai

  • vištienos filė: 250 gramų
  • žiediniai kopūstai (kalafiorai): 300 mililitrų
  • svogūnai: 1 vnt.
  • grietinė: 200 gramų
  • sūris: 50 gramų (nėra būtina)
  • vanduo: 100 mililitrų
  • česnakas: 1 skiltelės
  • augalinis aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
  • druska
  • pipirai
  • maltas čiobrelis (jeigu norisi)



Recepto paruošimas

1. Pirmiausia paruoškite troškinto žiedinio kopūsto su vištiena grietinėje kepimui ingredientus.

2. Puode užvirkite pasūdytą vandens, sumeskite žiedinį kopūstą, blanširuokite 3 minutes. Tada kalafiorą pilkite į kiaurasamtį ir užpilkite šaltu vandeniu, kad sustabdytumėte virimo procesą.

3. Svogūną supjaustykite kubeliais, kepkite aliejuje keptuvėje, kol suminkštės.

4. Vištienos filė nuplaukite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Atskiroje keptuvėje apkepkite mėsą. Padėkite gabalėlius ant įkaitusio riebaus keptuvės paviršiaus, kepkite ant stiprios ugnies kelias minutes, ne daugiau.

5. Tada apkepusį svogūną suberkite prie mėsos, išmaišykite ir pasūdykite.

6. Iš karto į keptuvę suberkite blanširuotus žiedinius kopūstus (kalafiorus) ir išmaišykite.

7. Įpilkite grietinės ir vandens. Išmaišykite. Pabarstykite juodais pipirais, maltais čiobreliais ar kitais mėgstamais prieskoniais, suberkite susmulkintą česnaką.

8. Užvirus, sumažinkite kaitrą, uždenkite keptuvę ir troškinkite 15 minučių. Kartas nuo karto pamaišydami, kad nesudegtų. Pabaigoje galite įtarkuoti sūrio.

9. Nukelkite nuo kaitros ir leiskite indui dar 10 minučių pastovėti po dangčiu.




Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: