Ančių kojelės su slyvomis ir žvaigždanyžiais
Kategorija: Vištiena ir paukštiena
Šis patiekalas gaunasi tikrai prabangus, esu patiekusi net per Kalėdas ir visi labai išgyrė, net teko raudonuoti.
Taip pat šiame patiekale galite naudoti ir džiovintas slyvas.
1. Pirmiausia sumaišome sojų padažą ir alyvuogių aliejų, įberiame penkių prieskonių mišinio, vieną saują žvaigždanyžių, įdedame cinamono lazdelę ir marinuojame ančių kojeles maždaug 2 valandas.
2. Po to paimame kepimo skardą, sudedame slyvas bei cukrų ir ant jų patogiai sudedame ančių kojeles.
3. Įkaitiname orkaitę iki 170 laipsnių temperatūros.
4. Kepame maždaug 2-2,5 valandos, kol mėsa atsiskiria nuo kaulo. Patiekiame ir skanaujame!
Taip pat šiame patiekale galite naudoti ir džiovintas slyvas.
Ingredientai
- ančių kojelės: 5
- sojų padažas: 4 valgomųjų šaukštų
- penkių prieskonių mišinys: 3 valgomųjų šaukštų
- žvaigždanyžiai: 1 saujos
- cinamono lazdelės: 0,5
- alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
- slyvos be kauliukų: 16 (perpjautos perpus)
- rudas cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia sumaišome sojų padažą ir alyvuogių aliejų, įberiame penkių prieskonių mišinio, vieną saują žvaigždanyžių, įdedame cinamono lazdelę ir marinuojame ančių kojeles maždaug 2 valandas.
2. Po to paimame kepimo skardą, sudedame slyvas bei cukrų ir ant jų patogiai sudedame ančių kojeles.
3. Įkaitiname orkaitę iki 170 laipsnių temperatūros.
4. Kepame maždaug 2-2,5 valandos, kol mėsa atsiskiria nuo kaulo. Patiekiame ir skanaujame!
Raktažodžiai:
antis, paukstiena, antiena, anciu kojeles, slyvos, soju padazas, cinamono lazdeles, alyvuogiu aliejus
Pikantiška vištiena su baklažanais ir slyvomis
Triušienos vėrinukai su paprika ir pievagrybiais
Keptuvėje kepti vištienos kukuliai baltame padaze
Vištienos salotos "Praha". Paprastas patiekalas
ŽUVIES SUKTINUKAI
KIAULIENOS SPRANDINĖ SU SLYVOMIS IR DŽIOVINTAIS GRYBAIS
MARINUOTA KIAULIENOS ŠONINĖ SU BULVĖMIS
Teksasietiškai paruošti kiaulienos šonkauliukai
KALAKUTIENOS KUKULIAI
Curry padažas
SKANIAUSIA VIŠTIENA (MARINATAS VIŠTIENAI IR JAUTIENAI)
Traškios žuvies tako su mangų gvakamole
Kiaulienos nugarinės marinatas
Chicken nuggets arba orkaitėje kepti traškūs vištienos gabaliukai
Grūdėtos varškės apkepas su kriaušėmis
Kepta upėtakio filė su citrininiu padažu
DARŽOVIŲ APKEPAS SU ŠVIEŽIOMIS BULVĖMIS IR ANTIENA (ARBA VIŠTIENA) ORKAITĖJE
Traškūs vištienos tako
Dovilės silkė su pomidorais plinta kaip virusas
DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU KALAKUTIENA
Varškės sausainiai „Žąsies kojelės“
Kepta višta „Citrina“
Trapus obuolių pyragas su karamele
KAI KAS NAUJO: VEGETARIŠKA "SILKUTĖ"