orkaitėje keptas ančiukas - be jokio ilgo marinavimo
Kategorija: Vištiena ir paukštiena
Ingredientai
- šviežias ančiukas: 2,2 kilogramo
- druska: 1 valgomojo šaukšto
- rūkyta raudonoji paprika: 1 arbatinio šaukštelio
- malta raudonoji paprika: 1 arbatinio šaukštelio
- aliejus: 1 valgomojo šaukšto
- citrina: 3 skiltelių
- šviežias rozmarinas: 2 šakelių
- česnako skiltelės: 8 didelių (nenuluptų)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių ančiuką nuplauname tiek iš išorės, tiek iš vidaus bei gerai nusausiname popieriniu virtuviniu rankšluoščiu.
2. Tuomet dubenėlyje sumaišome druską, abi rūšis paprikų bei aliejų.
3. Paruoštu mišiniu įtriname visą ančiuką.
4. Tada į vidų sudedame citrinos skilteles, rozmarino šakeles, česnako skilteles bei surišame kojas.
5. Po to kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių, paskui sumažiname kaitrą iki 150 laipsnių ir kepame dar maždaug 1,5 valandos, vis apliedamos išsiskyrusiais riebalais kas 15 minučių.
6. Pabaigus kepti, išimame iš orkaitės, apklojame folija bei paliekame pastovėti 20 minučių.
7. Galiausiai patiekiame su mėgiamu garnyru. Skanaujame!
KALĖDOMIS KVEPIANTI VIŠTA
Troškintas karpis
Skanesnių keptų bulvių nebūsite ragavę
Pipirinės moliūgo skiltelės
Ilgai kepta plėšyta jautiena
Vištienos krūtinėlė majoneze
Kepta antis su ryžiais ir spanguolėmis
Traškūs vištienos tako
Šonkauliukai su habanero ir aviečių padažu pagal Beatą
kiaulienos kukuliukai su varške ir grietinėlės padažu
Įdaryta antis
BBQ kiaulienos šonkauliai kepti orkaitėje
T-bone Steak - jautienos kepsnys su rozmarinu
Teksasietiškai paruošti kiaulienos šonkauliukai
Keptas kalakutas su citrusiniais vaisiais ir žolelėmis
Kiaulienos nugarinės marinatas
Orkaitėje kepti patisonai
Kepta višta su obuoliais
Antienos arba vištienos krūtinėlės su garstyčių marinatu
Orkaitėje keptos daržovės
TRINTA KEPTŲ DARŽOVIŲ SRIUBA
Orkaitėje keptas upėtakis su šalaviju ir citrina
Dešrelės mielinėje tešloje su sūriu orkaitėje
Iš kinų virtuvės: kalakutiena su anakardžių riešutais