Orkaitėje - kepimo rankovėje kepta antiena su bulvėmis

Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos


Orkaitėje - kepimo rankovėje kepta antiena su bulvėmis

Paskelbė:

Ingredientai

  • Antienos krūtinėlė: 800 g (tinka ir kitos dalys, galima kepti ir visą antį, tik kepimo laikas bus ilgesnis)
  • Bulvės: 600 g
  • Druska: 1 arbatinis šaukštelis
  • Malti juodieji pipirai: 1/2 arbatinio šaukštelio
  • Česnakas: 3 skiltelės
  • Alyvuogių aliejus: 2 valgomieji šaukštai
  • Švieži čiobreliai: 2 šakelės
  • Citrinos sultys: 1 valgomasis šaukštas


Recepto paruošimas

1. Paruoškite antieną: Nuplaukite ir nusausinkite antienos krūtinėlę.

2. Įtrinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir smulkintu česnaku. Palikite marinuotis 20 minučių kambario temperatūroje.

3. Paruoškite bulves: Nulupkite ir supjaustykite bulves stambiais gabalėliais.

4. Sumaišykite su alyvuogių aliejumi, druska, pipirais ir smulkintais čiobreliais.

5. Paruoškite kepimo rankovę: Įdėkite marinuotą antienos krūtinėlę į kepimo rankovę, šalia sudėkite paruoštas bulves. Užriškite rankovės galus ir padarykite kelias mažas skylutes viršuje, kad išeitų garai.

6. Kepkite: Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Įdėkite kepimo rankovę su antiena ir bulvėmis į kepimo skardą ir kepkite 75 minutes.

7. Apskrudinkite: Po 75 minučių atsargiai prapjaukite kepimo rankovę viršuje ir padidinkite orkaitės temperatūrą iki 200°C. Kepkite dar 15 minučių, kol antiena ir bulvės gražiai apskrus.

8. Patiekite: Išimkite iš orkaitės, leiskite antienai pailsėti 10 minučių, tada supjaustykite ir patiekite su bulvėmis.

9. Santrauka: Šis orkaitėje kepimo rankovėje keptos antienos su bulvėmis receptas yra puikus pasirinkimas norintiems paruošti sultingą ir aromatingą patiekalą. Kepimo rankovė padeda išlaikyti mėsos sultingumą, o bulvės sugeria išsiskyrusius sultis, suteikdamos papildomo skonio. Pasinaudokite pateiktais patarimais ir ingredientų alternatyvomis, kad pritaikytumėte receptą pagal savo skonį.

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook