BBQ plėšyta vištiena su plokščia duonele

Kategorija: Vištiena ir paukštiena


BBQ plėšyta vištiena su plokščia duonele

Paskelbė:
16 Spalio 2022
Daugelis jau pamilo mano ilgai keptą plėšytą kiaulieną, tad šį kartą parodysiu kaip paruošti BBQ plėšytą vištieną. Galiu garantuoti, kad skonis pranoks visus lūkesčius, Jūs tik pamėginkite. :)



Ingredientai



  • BBQ plėšytai vištienai:
    • vištienos krūtinėlės arba šlaunelių mėsa: 250 gramų
    • ciberžolė: 1 arbatinio šaukštelio
    • paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska
    • pipirai
    • česnakas: 4 skiltelių
    • svogūnai: 1 (nedidelio)
    • pomidorų tyrė (tomato passata): 250 gramų (galite gaminti naudodami ir konservuotus smulkintus pomidorus)
    • vištienos sultinys: 1 kubelio
    • vanduo: 1 stiklinės
    • aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • BBQ padažas: 1 valgomojo šaukšto
  • 2 plokščioms duonelėms (flatbread):
    • graikiškas jogurtas: 100 ramų
    • miltai: 100 gramų (+ stalui pabarstyti)

Recepto paruošimas



1. BBQ plėšytai vištiena: Vištieną įtriname su prieskoniais ir apkepame puode su įkaitintu aliejumi.
2. Tada susmulkiname česnaką, svogūną ir sudedame į puodą su iš abiejų pusių apskrudinta vištiena, pakepame maždaug minutę.
3. Supilame pomidorų tyrę, vandenį, įdedame sultinio kubelį ir troškiname maždaug 30-40 minučių, arba tol, kol vištiena lengvai plėšysis šakučių pagalba.
4. Į suplėšytą vištieną įdedame šaukštą BBQ padažo ir išmaišome.
5. BBQ plėšytą vištieną galite naudoti įvairiausiuose patiekaluose - burgeriuose, tortilijose, picoje, su makaronais, su bulvėmis, Budos dubenėliuose, sumuštiniuose, šįkart aš labai rekomenduoju išmėginti su lengvai pagaminama plokščia duonele.
6. Plokščios duonelės (flatbread): Jogurtą su miltais pradedame maišyti šaukštu, paskui rankomis suminkome į vieną masę, daliname į dvi dalis, tešla bus šiek tiek lipni, todėl ant stalo paberiame miltų, iškočiojame.
7. Kepame sausoje įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių, iš viso maždaug minutę, kol gražiai apskrunda. Skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: