Patys skaniausi vištienos kepsniai su parmezano plutele

Kategorija: Vištiena ir paukštiena


Patys skaniausi vištienos kepsniai su parmezano plutele

Paskelbė:
23 Gruodžio 2019
Greitai pagaminamai ir be galo skaniai vakarienei vištienos kepsneliai su parmezano plutele buvo pasakiškai skanus pasirinkimas. O prie šitaip pagamintos vištienos tinka koks tik norisi garnyras - salotos, troškintos daržovės, ryžiai, bulvės ir taip toliau. Arba kitaip tariant, ką turite tuo metu šaldytuve po ranka, tas puikiai pasitarnauja kaip garnyras.

  • Reikia
    • vištienos krūtinėlės: 4
    • kiaušiniai: 2
    • vanduo: 1 valgomojo šaukšto
  • Miltų mišiniui:
    • miltai: 1 stiklinės (1 stiklinė - 240 mililitrų)
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • juodieji pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
  • Džiūvėsėlių mišiniui:
    • džiūvesėliai: 1 stiklinės
    • smulkiai sutarkuotas parmezano sūris: 0,5 stiklinės
    • džiovintos petražolės: 1 arbatinio šaukštelio
    • česnako milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: trečdalio arbatinio šaukštelio
    • juodieji pipirai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
  • Kepimui:
    • sviestas: 4 valgomųjų šaukštų
    • alyvuogių aliejus: 4 valgomųjų šaukštų
  1. Iš pradžių gilioje lėkštėje kiaušinius išplakite su vandeniu.
  2. Tuomet kitoje gilioje lėkštėje sumaišykite miltus su druska bei juodaisiais pipirais.
  3. Ir dar vienoje gilioje lėkštėje sumaišykite visus ingredientus skirtus džiūvėsėlių mišiniui.
  4. Tada vištos krūtinėles perpjaukite išilgai perpus. Kiekvieną pjausnį dėkite ant maistinės plėvelės, uždenkite dviguba maistine plėvele ir gerai išmuškite mėsos muštuku iš abiejų pusių (tik nesuplėšykite).
  5. Šitaip paruoškite kiekvieną vištienos pjausnį.
  6. Po to didesnėje keptuvėje ant vidutinio kaitrumo ugnies įkaitinkite vieną valgomąjį šaukštą sviesto ir vieną valgomąjį šaukštą alyvuogių aliejaus.
  7. Kiekvieną pjausnį dėkite į miltus, nupurtykite nereikalingą miltų perteklių. Paskui merkite į kiaušinio plakinį bei dėkite į džiūvėsėlius.
  8. Keptuvėje kepkite po 2 pjausnius, kiekvieną pusę maždaug 4-5 minutes, kol gražiai apskrus. Kepimo trukmė priklausys nuo pjausnio storio.
  9. Likusiems 6 pjausniams sunaudokite likusį sviestą bei aliejų.
  10. Patiekite su mėgiamomis salotomis ir kitu mėgstamu garnyru. Gardumėlis!


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: