Soti lazanija su vištiena ir grybais

Kategorija: Grybų patiekalai / Vištiena ir paukštiena


Soti lazanija su vištiena ir grybais

Paskelbė:
26 Sausio 2020
Reikės:

4 lazanijos lakštų
350 g vištienos filė
150 g šampinjonų
80 g parmezano sūrio
2 valg. š. sviesto
bazilikų pagal skonį

Bešamelio padažui:

70 g kvietinių miltų
50 g sviesto
350 g pieno
druskos, maltų juodųjų pipirų, muskatinio riešuto – pagal skonį

Gaminame:

* Pirma paruoškite bešamelio padažą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Plona srovele pilkite pieną, stenkitės, kad neatsirastų gumulėlių. Kaitinkite padažą ant lėtos ugnies nuolat maišydami. Po 5-10 minučių jis turėtų sutirštėti, tada įberkite druskos ir prieskonių pagal skonį.

* Vištienos filė supjaustykite gabalėliais ir apkepinkite keptuvėje, kur ištirpintas sviestas. Po 10 minučių suberkite supjaustytus grybus ir kepkite dar 10 minučių, įberkite druskos ir pipirų.

* Indo dugną ištepkite bešamelio padažu, paklokite lazanijos lakštą, ant jo uždėkite nedaug įdaro, apiberkite tarkuotu sūriu. Visus veiksmus kartokite iki baigsite lazanijos lakštus.

* Viršutinį lazanijos lakštą patepkite bešamelio padažu ir indą uždenkite dangčiu ar folija. Šaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 30 minučių. Tada apiberkite lazaniją sūriu ir kepkite dar 15 minučių 180 laipsnių orkaitėje. Lazanijos paviršius turėtų pasidengti gražia auksine plutele.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: