Soti lazanija su vištiena ir grybais
Kategorija: Grybų patiekalai / Vištiena ir paukštiena
Reikės:
4 lazanijos lakštų
350 g vištienos filė
150 g šampinjonų
80 g parmezano sūrio
2 valg. š. sviesto
bazilikų pagal skonį
Bešamelio padažui:
70 g kvietinių miltų
50 g sviesto
350 g pieno
druskos, maltų juodųjų pipirų, muskatinio riešuto – pagal skonį
Gaminame:
* Pirma paruoškite bešamelio padažą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Plona srovele pilkite pieną, stenkitės, kad neatsirastų gumulėlių. Kaitinkite padažą ant lėtos ugnies nuolat maišydami. Po 5-10 minučių jis turėtų sutirštėti, tada įberkite druskos ir prieskonių pagal skonį.
* Vištienos filė supjaustykite gabalėliais ir apkepinkite keptuvėje, kur ištirpintas sviestas. Po 10 minučių suberkite supjaustytus grybus ir kepkite dar 10 minučių, įberkite druskos ir pipirų.
* Indo dugną ištepkite bešamelio padažu, paklokite lazanijos lakštą, ant jo uždėkite nedaug įdaro, apiberkite tarkuotu sūriu. Visus veiksmus kartokite iki baigsite lazanijos lakštus.
* Viršutinį lazanijos lakštą patepkite bešamelio padažu ir indą uždenkite dangčiu ar folija. Šaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 30 minučių. Tada apiberkite lazaniją sūriu ir kepkite dar 15 minučių 180 laipsnių orkaitėje. Lazanijos paviršius turėtų pasidengti gražia auksine plutele.
4 lazanijos lakštų
350 g vištienos filė
150 g šampinjonų
80 g parmezano sūrio
2 valg. š. sviesto
bazilikų pagal skonį
Bešamelio padažui:
70 g kvietinių miltų
50 g sviesto
350 g pieno
druskos, maltų juodųjų pipirų, muskatinio riešuto – pagal skonį
Gaminame:
* Pirma paruoškite bešamelio padažą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Plona srovele pilkite pieną, stenkitės, kad neatsirastų gumulėlių. Kaitinkite padažą ant lėtos ugnies nuolat maišydami. Po 5-10 minučių jis turėtų sutirštėti, tada įberkite druskos ir prieskonių pagal skonį.
* Vištienos filė supjaustykite gabalėliais ir apkepinkite keptuvėje, kur ištirpintas sviestas. Po 10 minučių suberkite supjaustytus grybus ir kepkite dar 10 minučių, įberkite druskos ir pipirų.
* Indo dugną ištepkite bešamelio padažu, paklokite lazanijos lakštą, ant jo uždėkite nedaug įdaro, apiberkite tarkuotu sūriu. Visus veiksmus kartokite iki baigsite lazanijos lakštus.
* Viršutinį lazanijos lakštą patepkite bešamelio padažu ir indą uždenkite dangčiu ar folija. Šaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 30 minučių. Tada apiberkite lazaniją sūriu ir kepkite dar 15 minučių 180 laipsnių orkaitėje. Lazanijos paviršius turėtų pasidengti gražia auksine plutele.
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Lazanija su vištiena
Brokolių ir morkų (vegetariška) lazanija
DARŽOVIŲ - VIŠTIENOS LAZANIJA
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
Klasikinis medaus tortas
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Glazūra padengtos mielinės bandelės su cinamonu
Silkė garstyčių padaže
Kiaušinius dažome natūraliai
Patys skaniausi vištienos kepsniai su parmezano plutele
Makaronai su vištiena ir shiitake grybais
Šventėms – tortas „Snickers“
VIŠTIENOS APKEPAS SU SŪRIU IR GRYBAIS
Baklažanų apkepas
Kukuliai su bešamelio padažu
Soti naminė pica
Beprotiškai skanus užkandis iš lavašo.
Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu
Tinginių lazanija – mėgstamiausias receptas
Šaltiena
SPAGETI TROŠKINYS SU VIŠTIENA
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Kiaušinių plaktienė su grietine ir kiaulienos smegenimis