Vištienos krūtinėlė su grybų ir svogūnų padažu
Kategorija: Grybų patiekalai / Vištiena ir paukštiena
Patarimai, pastebėjimai. Vietoj vyno galima naudoti sultinį arba vandenį. Aš gaminu ir taip, ir taip. Skanu bet kuriuo atveju.
Vištienos krūtinėlės turėtų būti plonos. Jei jūsų storos krūtinėlės, arba perpjaukite pusiau, arba įdėkite į maišelį ir pamuškite, kad suplonėtų.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. Daug kartų gaminau.
Ingredientai
1 puodelis - 250 ml
4 vištienos krūtinėlės
1/2 puodelio miltų
Druskos, pipirų pagal skonį
1 puodelis raudonojo vyno
1 puodelis vištienos sultinio
2 česnako skiltelės, smulkintos
2 askaloniniai svogūnai arba vienas įprastas, pjaustyti griežinėliais
3 šaukštai aliejaus
250 g rudųjų pievagrybių, pjaustyti griežinėliais
2 šaukštai sviesto, apvolioti miltuose
Sauja šviežių petražolių, smulkintos
Gaminimo eiga
Vištienos krūtinėlės turėtų būti plonos. Jei jūsų storos krūtinėlės, arba perpjaukite pusiau, arba įdėkite į maišelį ir pamuškite, kad suplonėtų.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. Daug kartų gaminau.
Ingredientai
1 puodelis - 250 ml
4 vištienos krūtinėlės
1/2 puodelio miltų
Druskos, pipirų pagal skonį
1 puodelis raudonojo vyno
1 puodelis vištienos sultinio
2 česnako skiltelės, smulkintos
2 askaloniniai svogūnai arba vienas įprastas, pjaustyti griežinėliais
3 šaukštai aliejaus
250 g rudųjų pievagrybių, pjaustyti griežinėliais
2 šaukštai sviesto, apvolioti miltuose
Sauja šviežių petražolių, smulkintos
Gaminimo eiga
- Vištienos krūtinėlę pabarstykite druska, pipirais. Apvoliokite miltuose, nukratykite perteklių.
- Į įkaitintą keptuvę pilkite porą šaukštų aliejaus. Apkepkite vištieną iš abiejų pusių po 3 minutes. Išimkite iš keptuvės.
- Į tą pačią keptuvę pilkite dar šaukštą aliejaus, sudėkite svogūnus, česnakus, kepkite minutę. Tada sudėkite grybus, pabarstykite druska, pipirais ir kepkite 5 minutes.
- Supilkite vyną, pavirkite minutę, kad išgaruotų alkoholis. Supilkite sultinį, sudėkite atgal vištieną. Pavirkite 2-3 minutes, kol skysčio truputį sumažės.
- Sviestą atpjaukite dviem kubeliais, tuos kubelius apvoliokite miltuose. Sudėkite sviestą į keptuvę, ištirpinkite ir viską išmaišykite. Apibarstykite petražolėmis.
- Tiekite su virtais ryžiais.
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Tortas „Juodasis miškas“
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Raudonojo aksomo tortas
Jautienos troškinys su daržovėmis
Šventėms – tortas „Snickers“
Kiaušinius dažome natūraliai
Trinta brokolių ir sūrio sriuba
Purūs graikiško jogurto blynai
Itin purus varškės apkepas
Traškieji bulvių ir sūrio blynai
Kepenėlių salotos su daržovėmis
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Tobulas saldžių plonų lietinių receptas
Makaronai su krevetėmis ir žalumynais
VARŠKĖS SKARELĖS SU OBUOLIAIS
Grybų padažas
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
Vištienos šaltiena su daržovėmis.
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE
Beprotiškai skanus užkandis iš lavašo.